Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 16:30

Απάντηση Δράκου σε Μαλαπάνη για τα χρέη

Γράφτηκε από την

Με αφορμή δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλαπάνη, για τις λειτουργικές δαπάνες της ΝΑΜ, ο κ. Δημ. Δράκος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Π.Σ Πελοποννήσου, δήλωσε:
«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κ. Μαλαπάνης, δεν αμφισβήτησε τους αριθμούς που δώσαμε για το ζήτημα των λειτουργικών δαπανών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Μας χαροποιεί επίσης το γεγονός, ότι ουσιαστικά παραδέχεται ότι απεστάλησαν σε σχέση με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς του 2008 και του 2009, υπέρ του 1εκατ. ευρώ λιγότερα. Σημειωτέον, ότι εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών, καμία ενημέρωση δεν εδόθη τότε.
Να υπογραμμιστεί επίσης, ότι δεν εστάλη ποτέ σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, που να προβλέπει  και να κατανέμει  τους πόρους στις Ν.Α για το 2010, όπως σταθερά και παγίως συνέβαινε όλα ανεξαρτήτως των προηγούμενα χρόνια.  Το γεγονός αυτό επιδιώκαμε εναγωνίως με αλλεπάλληλες επιστολές μας και δηλώσεις μας και ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
Η εκτίμηση της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΝΑΜ, για την αντιμετώπιση των σταθερών και ανελαστικών λειτουργικών  δαπανών  της  ΝΑΜ,  σύμφωνα με τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις που υπήρχαν, προσδιορίστηκαν  εις το ύψος  των 480.00 ευρώ, πέραν των αναμενομένων. Πράγμα το οποίο σαφώς εισήχθη εις τον προϋπολογισμό του 2010 με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Ν.Ε Οικονομικών και του Νομαρχιακού Συμβουλίου για έγκριση και την κάλυψή τους από τα τέλη, για την απρόσκοπτη λειτουργία του θεσμού.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση διέψευσε  τους πάντες ως προς το εύρος της μείωσης των ΚΑΠ, το οποίο ήτο υπερδιπλάσιο από εκείνο που είχε προβλεφθεί.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε ότι η τακτική αυτή, ούτε και με το …Μνημόνιο δικαιολογείται!! Και είναι ανάγκη οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες και να στηλιτεύσουν το γεγονός και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. 
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι η Μνημονιακή πολιτική και μάλιστα χωρίς προβλέψεις, με τη  δραματική μείωση των ΚΑΠ που αποβαίνει εις βάρος της λειτουργίας των Περιφερειακών Αυτοδιοικητικών Αρχών και της εξυπηρέτησης του πολίτη, ικανοποιεί τον  κ. Μαλαπάνη.
Αν όμως τον  ικανοποιεί, εκφράζουμε την λύπη μας!!
Προσθέτουμε δε, ότι με τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές δεν μπορεί να ασκηθεί υπεύθυνη περιφερειακή και αναπτυξιακή πολιτική που να διασφαλίζει την αυτοτέλεια και την οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης».


NEWSLETTER