Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 12:42

Θαν. Πετράκος: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία

Γράφτηκε από την



Η κυβέρνηση μετά την επιβολή «στρατιωτικού νόμου» στις Σέρρες από τον εκεί Αστυνομικό Διοικητή, ο οποίος αποφάσισε ότι πρέπει να απαγορεύεται η κυκλοφορία αγροτικών οχημάτων και συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων!!! Και μετά την Νατοϊκή στρατιωτική άσκηση «Καλλίμαχος» για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων, προχώρησε σε ένα άλλο πρωτοφανές, αυταρχικό μετρό ποινικοποίησης των κοινωνικών διαμαρτυριών. Προκειμένου να προστατευτούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, εντάσσει στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας την μη πληρωμή διοδίων και βάζει πρόστιμο 200 ευρώ και απειλεί έως και αφαίρεση των πινακίδων του αυτοκινήτου και του διπλώματος του οδηγού!!!
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αυτή ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε ότι  προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση προκαλεί τον λαό διότι ενώ περικόπτει μισθούς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες την ίδια ώρα αυξάνει  κατά 80% των τιμών των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου – Αθήνας.
Να είναι βέβαιη η κυβέρνηση ότι δε πρόκειται να μας τρομοκρατήσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί μέχρι να καταργηθούν οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης τα διόδια και το ξεπούλημα των εθνικών οδών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Είναι τεραστία η ευθύνη των βουλευτών οι οποίοι οφείλουν να αντισταθούν και να αρνηθούν να ψηφίσουν μια τέτοια πρωτοφανή απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τροπολογία
Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER