Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 17:19

Νέα επίθεση Νίκα κατά Τατούλη για τις απεντάξεις έργων

Γράφτηκε από τον

 

 

Mε αιχμές και πάλι κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για την απένταξη από το ΕΣΠΑ των έργων αναπλάσεων στην Ανάσταση και την Ανάληψη, ενημέρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

«Φαίνεται να απεντάσσονται τα έργα στην Ανάσταση και την Ανάληψη», ανέφερε ο δήμαρχος κι επεσήμανε πως «με εντολή της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας προχώρησαν. Είναι τα μοναδικά που απεντάσσονται και έχουν εργολάβους».

Μίλησε για «αστικές ευθύνες αυτού που τα κόβει», είπε πως «το θέμα θεωρώ ότι είναι ανοιχτό» και σημείωσε: «Για τα δύο έργα υπάρχει ένταξη σε ΣΑΕ και σε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δηλαδή, η κυβέρνηση έχει βάλει τα χρήματα. Θα τα ξαναπούμε», στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τατούλη.

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στο έργο διαχείρισης λυματολάσπης που είχε ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ, αλλά φαίνεται να απεντάσσεται. «Δεν μπορεί να γίνεται προώθηση βιολογικών καθαρισμών σε χωριά και να μη γίνεται η διαχείριση της λυματολάσπης», παρατήρησε ο δήμαρχος και ζήτησε να ενταχθεί ως ουρά στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Τέλος, ενημέρωσε ότι «το Μέγαρο Χορού, ο περιβάλλων χώρος, είναι από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα».

 

Γ.Σ.