Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 14:02

Θαν. Πετράκος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μαλαπάνη για το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης

Γράφτηκε από την

Με έκπληξη είδα σήμερα στον Τύπο τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστου Μαλαπάνη, ο οποίος «πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην φτιαχτεί το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης και το σχολείο να μεταφερθεί στο σχολικό κτίριο της Λογγάς»!!!
Οφείλω να τονίσω ότι:
1) Η θέση αυτή του κ. Μαλαπάνη είναι απαράδεκτη. Το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης το διεκδικεί η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι πολίτες της Κορώνης χρόνια τώρα, αλλά και το τέως Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, διότι όλοι τονίζαμε, και ο κ. Μαλαπάνης τότε, ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Κορώνης.
2) Ο ίδιος ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και η παράταξή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε υπερψηφίσει και την αγορά του οικοπέδου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και την κατασκευή του σχολείου.
3) Ο κ. Μαλαπάνης δε ζήτησε την ψήφο του Μεσσηνιακού λαού ως λογιστής, αλλά για να εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης και να διεκδικεί την προώθηση των συμφερόντων του λαού της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας. Συνεπώς δεν έχει κανένα δικαίωμα σε ήδη δρομολογημένα έργα να ζητάει να μην εκτελεστούν. Οφείλει να διεκδικήσει από τον Ο.Σ.Κ. να ενταχθεί το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης στο ΕΣΠΑ και να κατασκευαστεί.
4) Δηλώσεις σαν αυτές δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να μην χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου σχολείου και οι ευθύνες του κ. Μαλαπάνη σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι βαρύτατες.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος