Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 21:13

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Η Περιφέρεια δεν ξέρει αν είναι σοβαρή η υποψηφιότητα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

«Σοβαρή πρόταση» περιμένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Καλαμάτα για να τη στηρίξει στη διεκδίκηση να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021: Αυτό είπε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας.

Αντίθετα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, που δεν έχει πρόβλημα επιλογής, θα στηρίξει την πρόταση καθώς η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη δήλωσε ότι της αξίζει της Καλαμάτας να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η Ντ. Νικολάκου ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί ότι θα ήταν πάρα πάρα πολύ θετικό να υπάρχει δυνατότητα, μέσα από έναν ολοκληρωμένο φάκελο, πόλη της Πελοποννήσου να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, μπορούμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε και θεωρούμε ότι από εκεί που θα υπάρξει μία σοβαρή πρόταση δεν μπορεί να απέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα ενώσουμε δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».
Στο ερώτημα αν υπάρχει σοβαρή πρόταση, αν η πρόταση της Καλαμάτας δεν είναι σοβαρή, η κ. Νικολάκου απάντησε: «Το "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" δεν είναι κάτι απλό. Χρειάζεται πολλή δουλειά, μεθοδική δουλειά. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν είναι σοβαρή, είπαμε ότι χρειάζεται σοβαρότητα».
Εκφράζοντας έπειτα την προσωπική της γνώμη, υποστήριξε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό μία πόλη που αγαπάω τόσο πολύ, μία πόλη που ζω, μία πόλη που θεωρώ ότι είναι η πόλη που κάνει τη διαφορά στην Πελοπόννησο, να είναι πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Από την πλευρά της η Ελ. Αλειφέρη είπε: «Το χαιρετίζουμε, το υποστηρίζουμε. Και σαν Ενότητα Μεσσηνίας ό,τι χρειαστεί να το κάνουμε στην υποστήριξη αυτής της υποψηφιότητας, την οποία και εμείς πιστεύουμε για την πόλη, θα το κάνουμε. Πραγματικά η Καλαμάτα είναι μια πόλη του πολιτισμού εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι ευκαιρία να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, γιατί της αξίζει. Και σε θέματα ενεργειών αν χρειαστεί, θα το κάνουμε. Εμείς θα είμαστε παρούσες και παρόντες».