Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 12:17

Η παράταξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού επικράτησε στην ΕΝΠΕ

Γράφτηκε από την
Η παράταξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού επικράτησε στην ΕΝΠΕ

Η παράταξη, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, κέρδισε τις εκλογές στους κόλπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, θα συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

 

Ειδικότερα, η παράταξη του Κ. Αγοραστού (ΝΔ) εκπροσωπείται με 10 μέλη, από τα 25 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ: τους 6 περιφερειάρχες που πρόσκεινται στην παράταξη (Κ. Αγοραστό -Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνη -Ηπείρου, Γ. Χατζημάρκο -Νοτίου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου -Βορείου Αιγαίου, Γ. Παυλίδη -Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κ. Μπακογιάννη -Στερεάς Ελλάδας) και 4 μέλη που εκλέχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δ. Μακεδονίας Γιώργο Δάκη και Ιονίων νήσων Σπύρο Σπύρου.

Η παράταξη με επικεφαλής την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), εκπροσωπείται με 5 μέλη στο ΔΣ: Τους 2 περιφερειάρχες της παράταξης, Ρ. Δούρου και Θ. Γαλιατσάτο, και 3 μέλη που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες: τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα, τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.

Η παράταξη με επικεφαλής στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ), εκπροσωπείται από 4 μέλη: τους περιφερειάρχες Α. Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη (Περιφερειάρχη Κρήτης) και τους δυο εκλεγμένους πρώην περιφερειάρχες Αττικής, Γιάννη Σγουρό και Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη συμμετέχει στο ΔΣ με 2 μέλη: τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας, Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, συμμετέχει επίσης με 2 μέλη στο ΔΣ: τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη επίσης συμμετέχει με 2 μέλη: τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER