Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 08:28

60 λυόμενα για την Μπιρμπίτα παραχωρεί το Υποδομών στο Δ. Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μέχρι 60 λυόμενα, όσα περίπου χρειάζονται, μπορεί να δώσει το υπουργείο Υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα.

«Και τα λυόμενα αυτά είναι δυνατόν να αρχίσουν να φτάνουν στην Καλαμάτα από αύριο (σήμερα) κιόλας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, μετά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτο Σιμόπουλο.
Οπως ανακοινώθηκε, «ο δήμαρχος έθεσε στον κ. Σιμόπουλο αίτημα του δήμου για την παροχή λυομένων, που το υπουργείο έχει στη διάθεσή του για τους σεισμοπαθείς, προκειμένου να στεγασθούν οι αθίγγανοι στην Μπιρμπίτα, όταν ο δήμος προχωρήσει στην κατεδάφιση του αυθαίρετου οικισμού στην Αγία Τριάδα».
Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε την κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό, και τη μετεγκατάστασή τους στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας. Για να γίνει αυτό, θα τοποθετηθούν λυόμενα στην Μπιρμπίτα και θα επισκευαστούν οι ζημιές στα δίκτυα κοινής ωφέλειας, στο ιατρείο και στα 5 κτήρια όπου βρίσκονται τουαλέτες, ντουζιέρες και πλυσταριά, με μια χρηματοδότηση άνω των 200.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, όπως έχει υποσχεθεί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.