Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 12:14

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο Δ. Καφαντάρης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο Δ. Καφαντάρης

Στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξελέγη ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και μάλιστα 2ος στη λίστα των δημάρχων, πίσω από τον επικεφαλής του συνδυασμού (των αυτοδιοικητικών της Ν.Δ.) Γιώργο Πατούλη δήμαρχο Αμαρουσίου.

Ο Δ. Καφαντάρης έλαβε 169 ψήφους, ενώ ο Γ. Πατούλης που αναμένεται σήμερα να εκλεγεί πρόεδρος στην ΚΕΔΕ, πήρε 225 ψήφους.

Περισσότερες ψήφους από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς (πρώην δήμαρχος) Νίκος Χιωτάκης (183).

Από την Πελοπόννησο εξελέγη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (με το συνδυασμό Πατούλη) και ο Αναστάσιος Γκιολής, δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ο οποίος έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Εξελέγη με το συνδυασμό του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, αλλά ως προερχόμενος από τη Ν.Δ. ψήφισε για πρόεδρο της Ενωσης το δήμαρχο Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. Ηταν η 11η ψήφος που χρειάστηκε μετά την απουσία και την άρνηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Καμπόσου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις προχθεσινές εκλογές της ΚΕΔΕ η παράταξη της Ν.Δ. εξασφάλισε την πλειοψηφία στο Δ.Σ., καθώς κέρδισε τις 16 από τις 31 έδρες. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ πήρε 8 έδρες, των ανεξάρτητων Αριστερών 3, του ΣΥΡΙΖΑ 3, ενώ αυτοδίκαια εξελέγη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER