Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 14:25

Θαν. Πετράκος: Τεράστιες οι ευθύνες πρώην και νυν για τα αζήτητα 28,5 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από την

Χθες έγινε η αποκάλυψη στη Βουλή ότι παρ’ υπάρχουν 28,5 εκατ. ευρώ για οδικά έργα της Πελοποννήσου ούτε οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Πελοποννήσου μέχρι 31/12/2010 ούτε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δύο μήνες τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων της έχουν καταθέσει προτάσεις για να ενταχθούν και να κατασκευαστούν οδικά έργα.
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν πρώην και νυν οι οποίοι όχι μόνο δεν διεκδικούν πόρους, αλλά εμφανίζονται και ανίκανοι να απορροφήσουν και τους υπάρχοντες.
Η ευθύνη του κ. Τατούλη και συνολικά της πλειοψηφίας είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι τα στελέχη του, στη Μεσσηνία τουλάχιστον (και έχει δύο Μεσσήνιους αντιπεριφερειάρχες), γνώριζαν για το ζήτημα αυτό, όταν είχα ζητήσει από τον κ. Δράκο το Δεκέμβριο του 2010 να απαντήσει γιατί δεν έχει κατατεθεί πρόταση να ενταχθεί το Ριζόμυλος – Κορώνη, το οποίο είναι μελετητικά ώριμο, τουλάχιστον στα πρώτα 10 χλμ.
Βέβαια ο κ. Τατούλης και η παράταξή του δεν έχουν χρόνο φαίνεται να ασχοληθούν με το ζήτημα, διότι δύο μήνες τώρα ταλαιπωρούν το Περιφερειακό Συμβούλιο για να εκλέξει τον «συμπαραστάτη του κ. Τατούλη». Οφείλει ο κ. Τατούλης:
1) Να δώσει απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσα χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα πρόταση η Περιφέρεια να απορροφήσει τα 28,5 εκατ. ευρώ.
2) Οφείλει να φέρει το θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε τις προτεραιότητες με βάση και ποια είναι μελετητικά ώριμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος