Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 16:21

Δήμος Καλαμάτας: Παρουσίασε 29 υποψηφίους ο Σταμάτης Μπεχράκης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Δεν ήρθαμε να πάρουμε, αλλά να δώσουμε», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», παρουσιάζοντας χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Rex» 29 υποψηφίους του συνδυασμού.
«Εχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία για τις εκλογές και τη συμμετοχή μας στις δημόσιες υποθέσεις. Θέλουμε την ψήφο σας, αλλά πριν από όλα επιδιώκουμε τη συμμετοχή σας στον αγώνα να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ζωή μας», επισήμανε ο Στ. Μπεχράκης. Για να παρατηρήσει στη συνέχεια με νόημα:
«Είμαστε αντίθετοι με τους επαγγελματίες σωτήρες της αυτοδιοίκησης που εγκαταλείπουν εκ του ασφαλούς τη βεβαιότητα του Δημοσίου. Είμαστε αντίθετοι με κομματικούς επίστρατους που επιχειρούν να σώσουν το κόμμα. Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα κρατώντας ό,τι καλό άφησαν οι προηγούμενοι και αλλάζοντας αυτό που χρειάζεται, για να πάμε μπροστά με όραμα, κοινωνική ευαισθησία και σχέδιο για το μέλλον».
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε εξ άλλου ο κ. Μπεχράκης απέναντι στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς -όπως είπε- «δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, αλλά σε καθήλωση».
Ασκώντας κριτική στη μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική στο Δήμο Καλαμάτας, ο επικεφαλής του «Δικτύου» δήλωσε ότι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τα τελευταία χρόνια, συντελείται μια συνεχής υποβάθμιση των όρων ποιότητας της ζωής και του περιβάλλοντος: «Οι όποιες αλλαγές γίνονται απρογραμμάτιστα, μέσω αποσπασματικών διορθώσεων ως ρυθμίσεις του εφικτού και, πολλές φορές, αντικρουόμενων δράσεων και ενεργειών, που συντελούν στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης», σημείωσε.
Ο Στ. Μπεχράκης δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή πρέπει αμέσως να αποκτήσει σχέδιο με την αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων - μεταξύ των οποίων έκανε λόγο για «συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στο μεσσηνιακό κάμπο. Ανάδειξη σε συνεργασία με το ΤΕΙ τοπικής παραγωγής παραδοσιακών καλλιεργειών που εγκαταλείφθηκαν, ώστε να γίνουν επώνυμα προϊόντα  Καλαμάτας με ειδικό δημοτικό σήμα. Τοπικό πράσινο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Ταΰγετο από τα Δενδρά μέχρι τα Αρφαρά. Καθορισμός περιοχών βιοκλιματικής κατοικίας. Σύστημα αρχαιολογικών διαδρομών με αφετηρία το μουσείο της Καλαμάτας, και ανάδειξη της Αρχαίας Θουρίας ως πρώτης πρωτεύουσας της Μεσσηνίας».
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε «ορατά ελλείμματα πολιτικής στα θέματα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και συνεπώς στην ευρύτερα παρεχόμενη ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος», παρατηρώντας χαρακτηριστικά:
«Η Καλαμάτα, καίτοι ευτύχησε να είναι η πόλη που με επιτυχία αξιοποίησε τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986, στην πορεία ακολούθησε το καθιερωμένο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης των πόλεων, όπου η κυρίαρχη λογική ήταν -και είναι- η λογική του γρήγορου και πρόσκαιρου κέρδους, το οποίο αφ’ ενός δεν διασφαλίζει και δεν εγγυάται το όποιο επίπεδο ποιότητας κατοίκησης και ζωής και αφ’ ετέρου απαξιώνει την όποια λογική μακροχρόνιας  προστασίας του περιβάλλοντος».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Προηγήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων με το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», που είναι οι εξής: Φάνης Αθανασόπουλος εκπαιδευτικός, Γιάννης Ασημακόπουλος οικονομολόγος, Κέλλυ Βακκά φυσικοθεραπεύτρια, Κώστας Γκόνης οικονομολόγος, Αιμιλία Διαμαντάκη ιδιωτικός υπάλληλος, Στέλιος Ηλίας συνταξιούχος ΔΕΗ, Κυριακούλα Καλογεροπούλου-Τοτάκη επαγγελματίας, Γιώργος Κανέλης ιδιωτικός υπάλληλος, Ελένη Κάτσου ιδιωτική υπάλληλος, Μιχάλης Κουτίβας συνταξιούχος ΔΕΗ, Παναγιώτης Μπιτσάνης αγρότης - οικοδόμος, Παναγιώτης Μπούζας εκπαιδευτικός, Σπύρος Μωρακέας πολιτικός μηχανικός, Τάσος Ορφανός δικηγόρος, Ευαγγελία Παναγάκη εκπαιδευτικός, Ηλίας Παναγιωτόπουλος σιδηροδρομικός, Βασίλης Παπανικολόπουλος συνταξιούχος Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος», Σίσυ Πλακονούρη εκπαιδευτικός, Γιώργος Πουλόπουλος φαρμακοποιός, Γιάννης Πουρνάρας αρχιτέκτονας, Ηλίας Πουλόπουλος δικηγόρος, Μηλιάνα Σβόνια οικονομολόγος, Φώτης Σκούλικας επαγγελματίας, Πέτρος Σταυριανόπουλος ιδιωτικός υπάλληλος, Βασίλης Φράγκος δημόσιος υπάλληλος, Γιώργος Φράγκος ελεύθερος επαγγελματίας, Αλέξης Χαρίτσης ηλεκτρολόγος μηχανικός, Αφροδίτη Χριστοπούλου εκπαιδευτικός, Εφη Χριστοπούλου ψυχολόγος.
Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER