Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 17:03

Αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής γύρω από τη ΜΟΛΑΚ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Κύριοι η εμμονή  σας  σχετικά με την επαναλειτουργία της  ΜΟΛΑΚ, η οποία κατά την δική σας ομολογία δεν πληροί τους απαραίτητους όρους, έχει γίνει για μας τους κατοίκους και επαγγελματίες του Ασπροχώματος και Μπουρνιά ο εφιάλτης της καθημερινότητας μας.  
Γι αυτό, θέλουμε να σας θυμίσουμε (γιατί όπως φαίνετε ξεχνάτε εύκολα) τι γινόταν εδώ όταν λειτουργούσε. Να σας θυμίσουμε τα βουνά από σκουπίδια που είχαν σχηματιστεί στο χώρο γύρω από τη ΜΟΛΑΚ, τις μύγες, τα τρωκτικά, την ανυπόφορη  βρώμα με αποκορύφωμα τις φωτιές που έμπαιναν «πάντα κατά λάθος», για να μικρύνουν οι όγκοι των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μας πνίγουν τοξικά νέφη καπνού. Υποφέραμε και ακόμα υποφέρουμε από αναπνευστικά προβλήματα κι άλλες ασθένειες που ξεκάθαρα οφείλονται σε αυτή την εγκληματική λειτουργία της ΜΟΛΑΚ και του βιολογικού  στην περιοχή μας.
Το πιο ανεξήγητο σε όλη αυτή την υπόθεση, είναι ότι όλοι εσείς οι υπέρμαχοι της επαναλειτουργίας της ΜΟΛΑΚ, φαίνεται να αγνοείτε (ή να αποκρύπτετε) ότι όλη αυτή η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή μας, αλλά επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και το Μεσσηνιακού κόλπου. 
Αντί λοιπόν όλοι εσείς που είσαστε υπεύθυνοι γι αυτή τη κατάσταση σαν ελάχιστη ένδειξη μεταμελείας κι ευαισθησίας για τα εγκληματικά λάθη που έγιναν, να αναζητάτε λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα  ζωής μας όπως:
αποκατάσταση της περιοχής στην οποία λειτουργούσε η ΜΟΛΑΚ (με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις)
απομάκρυνση ή έστω εκσυγχρονισμός του βιολογικού, που ποτέ δεν λειτούργησε σωστά
Απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που είναι θαμμένα στην περιοχή μας (Κε  Κουτσούλη)
Εσείς επιμένετε να ζητάτε την επαναλειτουργία της. Γιατί άραγε; Μήπως δε θέλετε να παραδεχτείτε ότι ξοδέψατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα έργο, που δεν πληρούσε κανέναν από τους προβλεπόμενους όρους, που ποτέ δε λειτούργησε σωστά, που σφραγίστηκε με δικαστική απόφαση επειδή καταντά μια ευλογημένη γη σε χαβούζα της Μεσσηνίας.
Αφού εσείς δεν έχετε ίχνος ενοχών για τη περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση, που προκαλέσατε στον τόπο μας και στις ζωές μας, ώστε να ανατρέψετε αυτή την κατάσταση θα το κάνουμε εμείς. Θα σας πούμε φτάνει !!  Δεν πάει άλλο! Έχετε  αποτύχει! Μη συνεχίζετε να μας απειλείτε δεν επιτρέπουμε πια να παίζετε στις πλάτες μας πολιτικά παιχνίδια. Βρείτε τους σωστούς ανθρώπους, που θα κάνουν τις σωστές μελέτες, οι οποίες θα υποδεικνύουν σε πιο χώρο μακριά από τον οικιστικό ιστό μπορεί να λειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ. (εάν μπορεί να λειτουργήσει)