Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 13:50

Επεισοδιακή "επιθεώρηση" στην εγκατάσταση Σούκου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΕΡΩΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΕπεισοδιακά εξελίχθηκε η «αυτοψία» στο μηχάνημα Σούκου στη Μαραθόλακκα, την οποία επιχείρησαν χθες οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος και Ντίνος Τσερώνης, και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαμικρούλης.
Οπως ενημέρωσαν οι δύο τελευταίοι, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, η αντιμετώπιση που έτυχαν από τον Κ. Σούκο ήταν σκαιότατη -ιδιαίτερα όταν επέμειναν να ενημερωθούν για στοιχειώδεις, όπως δήλωσαν, προϋποθέσεις λειτουργίας του μηχανήματος.
«ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, ο Κ. Σούκος τούς απέπεμψε, τους χαρακτήρισε «μη Ελληνες» προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζει μόνο το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα». Αυτό συνέβη, όπως είπαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μόλις επέμειναν να τους δώσει απτές αποδείξεις για βασικές προϋποθέσεις που προφορικά βεβαίωνε ότι διαθέτει:
«Ρωτήσαμε και μας βεβαίωσε ότι υπάρχουν, ημερολόγιο εργοστασίου, καταγραφή εισροών - εκροών απορριμμάτων και παραγώγων, βιβλίο ισοζυγίου ενέργειας από το οποίο προκύπτει το κόστος της μεθόδου, συμφωνητικό για τη διάθεση του πέλετ όπως και μικροβιολογικοί και χημικοί έλεγχοι για το μικροβιακό φορτίο του, δημοσιεύσεις σε διεθνή έντυπα για τη μέθοδο, οργανόγραμμα της ερευνητικής ομάδας, ενώ ρωτήσαμε επίσης σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία της αδειοδότησης. Δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο και ζήτησε να υποβάλουμε γραπτώς τις ερωτήσεις μας» δήλωσε ο Ντ. Τσερώνης.
ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Εξέφρασε δε την απορία του για ποιο λόγο ο δήμος δεν αξιοποιεί το ειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό για να προβεί σε διαπιστώσεις ως προς τη μέθοδο και κατέληξε σημειώνοντας ότι έχει πλέον σοβαρότατους λόγους να είναι δύσπιστος, καθώς -όπως είπε- διαπίστωσε ότι η ποσότητα του επεξεργασμένου υλικού είναι πολύ μικρή, για το χρονικό διάστημα που λειτουργεί το μηχάνημα.
Ανάλογες επισημάνσεις έκανε και ο Π. Παπαμικρούλης, που επίσης καυτηρίασε τη στάση και την εν γένει συμπεριφορά του Κ. Σούκου απέναντι σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, παρατηρώντας επίσης τη μικρή ποσότητα επεξεργασμένου υλικού:
«Με πρόχειρους υπολογισμούς φαίνεται ότι επεξεργάζεται περί τους 4 τόνους την ημέρα, ποσότητα που απέχει τρομακτικά από τους 50 τόνους ημερησίως που είχε δηλώσει ο Κ. Σούκος στο δικαστήριο» κατέληξε ο Π. Παπαμικρούλης.
«ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»
Στο μεταξύ, «πρωινή επιθεώρηση» στην εγκατάσταση Σούκου στη Μαραθόλακκα, για σήμερα στις 7.30 το πρωί, έχουν εξαγγείλει δημότες της Καλαμάτας και κάτοικοι του Ταϋγέτου.
Σκοπός είναι, όπως αναφέρουν, «να παρακολουθήσουμε το σύστημα Σούκου να "τρώει" σύμμικτα σκουπίδια, σε ποσότητες που ο ίδιος καθόρισε στο δικαστήριο στις 9 Σεπτεμβρίου, για να έχουμε σωστή άποψη, όταν σύντομα θα χρειαστεί».
Επί τόπου θα βρίσκονται και εκπρόσωποι τού -υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Σταμάτη Μπεχράκη- συνδυασμού Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους.
Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER