Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 13:56

Παράταση προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών πυροπλήκτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τις επιχειρήσεις πυρόπληκτων νομών, προκειμένου να υπαχθούν στο νόμο Ν. 3816/2010 για τη ρύθμιση οφειλών προς τις τράπεζες, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Κώστας Πανδής με επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στο γραπτό αίτημα του Επιμελητηρίου Λακωνίας αναφέρονται τα εξής: 
"Διά της παρούσης θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα πολλών επιχειρήσεων του νομού μας να παραταθεί μέχρι 31-12-2010 η προθεσμία υπαγωγής στις ρυθμίσεις του Ν. 3816/2010, προκειμένου για επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών του 2007. Λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τις τράπεζες, οι οποίες δε δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον να παραλάβουν και να διεκπεραιώσουν έγκαιρα τις αιτήσεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ή για την υπαγωγή στα ισχύοντα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, στάθηκε αδύνατο για τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την προηγούμενη παράταση (μέχρι 31-8-2010).
Επίσης, θα πρέπει να δοθεί η ίδια παράταση και για την υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να κάνουν χρήση των σχετικών προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ".
Η επιστολή του κ. Πανδή κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελά, τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Δ. Σπυράκο και τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER