Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 13:57

Οι θέσεις Δελφάκη για την ανάπτυξη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας, γεωργός ή κτηνοτρόφος, δήλωσε προχθές ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Δελφάκης σε συνέντευξη Τύπου - τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς φορείς.
Ο κ. Δελφάκης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας νέας ΒΙΠΕ ή την επέκταση της υπάρχουσας, μετά από μελέτη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας πελοποννησιακής αγοράς στην οποία θα διοχετεύονται τα παραδοσιακά προϊόντα του διευρυμένου Δήμου Τρίπολης.
Μιλώντας για τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης, ο κ. Δελφάκης τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης, ανάδειξης και δημιουργίας νέων μονοπατιών στους ορεινούς όγκους. Σημείωσε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια τουριστική διαδρομή στο "χάρτη του Παυσανία", δηλαδή στις περιοχές της Αρκαδίας όπου ταξίδεψε ο Παυσανίας, και μια ακόμα ιστορική διαδρομή με τις περιοχές που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση του 1821. Συμπλήρωσε δε ότι δίπλα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη πρέπει να τοποθετηθούν οι προτομές όλων των ηρώων του 1821 που έδρασαν στην Αρκαδία. Ακόμη, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός Ιστορικού Μουσείου στην Τρίπολη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το στρατόπεδο της Τρίπολης, ο Νίκος Δελφάκης είπε ότι για την τύχη του θα αποφασίσει η κυβέρνηση και ότι, αν καταργηθεί, θα γίνει προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση  του οικοπέδου και των χώρων.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER