Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 20:33

Το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Προσωπικού των ΟΤΑ

Γράφτηκε από την

Τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης (δύο τακτικοί και δύο αναπληρωματικοί) και δύο του Δήμου Πύλου - Νέστορος (τακτικός και αναπληρωματικός) ορίστηκαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Προσωπικού των ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Στο Συμβούλιο που προτάθηκε από την Ε.Ε. της ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν μετέχει κανένας υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας. Τα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου (μαζί με τους δύο αναπληρωματικούς τους) είναι αιρετά και έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού. 

Η απουσία υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, που έχει ζητήσει την ακύρωση του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στην απόφασή της η Αποκεντρωμένη επισημαίνει ότι έλαβε υπόψη της «το αριθμ. 65/3-2-2015 έγγραφο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 4/2015 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σχετικά με ορισμό μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προσωπικού των ΟΤΑ για το χρονικό διάστημα έως 31-12-2016, ως εξής:

Σύμφωνα με την απόφαση, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Προσωπικού των ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας συγκροτείται: 

α. Οταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει θέματα μόνιμου προσωπικού αποτελείται από τους: 1) Θεοχάρη Μαρία του Γεωργίου, υπάλληλο κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού με βαθμό Γ ́ που υπηρετεί στο Δήμο Μεσσήνης, αναπληρούμενη από την Μαραβά Γεωργία του Παναγιώτη, υπάλληλο κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού με βαθμό Γ ́ που υπηρετεί στον ίδιο Δήμο. 2) Σταυροπούλου Μαρία του Ιωάννου, υπάλληλο κλάδου ΠΕ4 Αρχιτεκτόνων με βαθμό Β ́ που υπηρετεί στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, αναπληρούμενη από τον Πόπορη Γεώργιο του Νικολάου, υπάλληλο κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού με βαθμό Γ ́ που υπηρετεί στον ίδιο Δήμο. 3) Καραστάθη Γεωργία του Κωνσταντίνου, υπάλληλο κλάδου ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, με βαθμό Γ ́ που υπηρετεί στο Δήμο Μεσσήνης, αναπληρούμενη από την Μουργή Ευθυμία του Ηλία, υπάλληλο κλάδου ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Γ ́ που υπηρετεί στον ίδιο Δήμο. 4) Χρυσαφίδη Ευστράτιο του Νικολάου, υπάλληλο του Δήμου Μεσσήνης, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού, με βαθμό Β’, αιρετό εκπρόσωπο των μονίμων υπαλλήλων αναπληρούμενο από τον Σαρδέλη Σπυρίδωνα του Ιωάννη, κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού - Οικονομικού, με βαθμό Β’, που υπηρετεί στο Δήμο Καλαμάτας. 5) Χατζηναθαναήλ Νικολίτσα του Χρήστου, υπάλληλο του Δήμου Οιχαλίας, κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού, με βαθμό Δ', αιρετό εκπρόσωπο των μονίμων υπαλλήλων, αναπληρούμενη από τον Φωτόπουλο Ηλία του Σταύρου, υπάλληλο κλάδου ΔΕ1 Διοικητικού με βαθμό Β' που υπηρετεί στο Δήμο Καλαμάτας.

β. Οταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει θέματα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αποτελείται από τους: ίδιους υπαλλήλους που ορίστηκαν από την ΠΕΔ, τους 3 πρώτους με τους αναπληρωματικούς τους και προστίθεται: 4) Κολοκοτρώνης Ιωάννης του Ηλία, υπάλληλος ειδικότητας ΔΕ Ηλεκτρολόγων, με βαθμό Β ́ αιρετός εκπρόσωπος των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίζουμε το τακτικό μέλος Θεοχάρη Μαρία του Γεωργίου με αναπληρωτή της το επίσης τακτικό μέλος Σταυροπούλου Μαρία του Ιωάννου. Γραμματέα του Συμβουλίου ορίζουμε την Σταθοπούλου Ηλιάνα του Κωνσταντίνου υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού - Οικονομικού με Δ ́ Βαθμό που θα αναπληρώνεται από την Τούντα Ειρήνη του Μαρίνη, επίσης υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας, κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Δ'».