Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 14:03

Θαν. Πετράκος: Να μην ακρωτηριαστούν οι οδικοί άξονες

Γράφτηκε από την

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιτρέψει στις εταιρείες, στις οποίες έχει παραχωρήσει τους οδικούς άξονες, να καταργήσουν ο μεν «Μορέας» τον περιμετρικό της Καλαμάτας, η δε «Ολυμπία Οδός» από τον Πύργο έως την Τσακώνα.
Αποτελεί πρόκληση η ανακοίνωση της εταιρείας «Ολυμπία Οδός» ότι σκέπτεται τον «ακρωτηριασμό» του αυτοκινητοδρόμου από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα λόγω του κινήματος κατά των διοδίων. Οι κύριοι αυτοί εισπράττουν τα διόδια των Μεγάρων και της Κορίνθου και όχι μόνο και δεν έχουν «χτυπήσει» ούτε μια τσαπιά για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.
Επιπλέον οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να χρηματοδοτήσει το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, για να ολοκληρωθεί επιτέλους το πολύπαθο αυτό κομμάτι. Δεν πάει άλλο!
Προτείνουμε για να αποτρέψουμε και τον «ακρωτηριασμό» των οδικών αξόνων, αλλά και νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Παραδείσια – Τσακώνα:
α) Άμεσα πολυμελής αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, μαζί και με τους δημάρχους του Νομού, να κάνει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέππα και να του απαιτήσει άμεση χρηματοδότηση του Παραδείσια – Τσακώνα και κανένα «ακρωτηριασμό» ούτε του περιμετρικού δακτυλίου ούτε του τμήματος Πύργος – Τσακώνα.
β) Αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, η Περιφέρεια και οι Δήμοι να οργανώσουν συγκέντρωση στην Αθήνα μπροστά στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

30/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER