Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 13:46

Διαμαρτυρία της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης για το "Ξενία"

Γράφτηκε από την

Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης εκφράζει την έντονη διαφωνία της προς την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης για παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ» στο νοσοκομείο Σπάρτης και κρίνει ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα της πόλης και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, αντικειμενικά, αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων τα οποία διαχειρίστηκαν ανεπιτυχώς το θέμα του «ΞΕΝΙΑ» επί 8 ολόκληρα χρόνια οδηγώντας το τελικά στην απαξίωση και τον ορατό κίνδυνο οριστικής απώλειάς του για το δήμο Σπάρτης.
Ενώ βρήκαν στα χέρια τους έτοιμη και πληρέστατη προμελέτη από τον τέως δήμαρχο κ. Δημοσθένη Ματάλα για αξιοποίηση του «ΞΕΝΙΑ» ως πολιτιστικού κέντρου , η οποία αξιοποίηση θα οδηγούσε με τη σειρά της και στην οριστική παραχώρησή του στο δήμο Σπάρτης , αναλώθηκαν σε γέλωτες και αστειάκια εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου όταν εκτοξεύονταν λαύρες ανακοινώσεις για γκρέμισμα και ισοπέδωση του «ΞΕΝΙΑ»με μπουλντόζες … κλπ . κλπ .
Σήμερα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με την απόφασή της για παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ» στο νοσοκομείο Σπάρτης , επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στα οράματα μιας ολόκληρης γενιάς Σπαρτιατών για να γίνει το «ΞΕΝΙΑ» μια όαση πολιτισμού στη χειμαζόμενη Σπάρτη .
Ως Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να αναιρεθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση και να επανέλθει το θέμα του «ΞΕΝΙΑ»στην αρχική του κοίτη , στη δημιουργία , δηλαδή , ενός πολυδύναμου κέντρου πολιτισμού και αναψυχής , ώστε να αποτελέσει μοχλό για την ώθηση της Σπάρτης και του ευρύτερου δήμου , προς την πρόοδο και την ανάπτυξη .

Από την Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης


NEWSLETTER