Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 15:35

Δοκιμάζουν σήμερα τη μηχανή Σούκου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο «σκουπιδοφάγος» Σούκου στη Μαραθόλακκα χθες και προχθές, «τρώγοντας» συνολικά περί τους 80 τόνους σκουπίδια, μέσα σε 9 ώρες -5 την Τετάρτη και 4 χθες.
Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης -προ ημερήσιας διάταξης- στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, δηλαδή την παραμονή της «επίσημης» δοκιμής του μηχανήματος που έχει εξαγγελθεί για σήμερα.
Η σημερινή δοκιμή, παρουσία αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, αλλά και κατοίκων, γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργία του «σκουπιδοφάγου» σε συνθήκες καθημερινότητας. Η δοκιμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένου ότι στη χωματερή της Μαραθόλακκας -με βάση και τη σχετική δικαστική απόφαση- δεν επιτρέπεται η διάθεση απορριμμάτων, τα οποία παράγονται καθημερινά στην Καλαμάτα.
Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου για τις επιδόσεις του «σκουπιδοφάγου» ήρθε συμπληρωματικά με την αναγγελία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι αναμένεται και δεύτερο αντίστοιχο μηχάνημα στη Μεσσηνία -χωρίς, όμως, να διευκρινίσει τον χρόνο και τον τόπο που αυτό θα εγκατασταθεί.
Τη συζήτηση προκάλεσαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της ελάσσονος μειοψηφίας -Βασίλης Κοσμόπουλος και Ντίνος Τσερώνης- και ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης» Παναγιώτης Παπαμικρούλης, που περιέγραψαν στο Σώμα την άσχημη εμπειρία τους από τον επιχειρηματία Κ. Σούκο, στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στη Μαραθόλακκα την Τρίτη.
Επανέλαβαν δε, τη δυσπιστία τους απέναντι στις δυνατότητες του μηχανήματος να διαχειριστεί ικανές ποσότητες απορριμμάτων στη διάρκεια μιας 8ωρης βάρδιας. Γνωστοποίησαν, ωστόσο, ότι τα πρώτα αποτελέσματα ιδιωτικών ελέγχων που οι ίδιοι ανέθεσαν για το παραγόμενο «πέλετ» δείχνουν να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς Σούκου για αδρανοποιημένο υλικό.
Από την πλευρά του ο Π. Νίκας εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του Κ. Σούκου και δήλωσε αντίθετος με αυτή, υποστήριξε ωστόσο ότι ενδεχομένως να οφειλόταν και στην πίεση που -όπως είπε- αισθάνεται ο επιχειρηματίας. Πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή γίνεται «πόλεμος» για τα 4 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνέστησε «περισσότερη προσοχή» όσον αφορά σε δηλώσεις, ανακοινώσεις και συμπεράσματα.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι ενημερώθηκε για το πρόγραμμα του «σκουπιδοφάγου» από κυβερνητικό παράγοντα, καθώς και ότι εξελίσσεται σε γνώση των αρμόδιων υπουργείων, όπως και ότι ο δήμος δεν έχει πληρώσει τίποτα, εκτός από το πετρέλαιο για την ηλεκτρογεννήτρια του μηχανήματος.
Το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το συγκεκριμένο σύστημα επιβεβαίωσε -επικαλούμενος επικοινωνία του με το υπουργείο Περιβάλλοντος- και ο Β. Κοσμόπουλος, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι στο ΥΠΕΚΑ είναι ενοχλημένοι από τον άκομψο τρόπο με τον οποίο ο Κ. Σούκος επιχειρεί να επιβάλει την πρότασή του.
Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER