Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011 19:18

Πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας" για τα δημοτικά τέλη

Γράφτηκε από την

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να αποφασίσει:
Την άμεση κατάργηση των τελών για τους ανέργους, τους προσωρινά απασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Την άμεση κατάργηση των τελών στους κοινωνικούς φορείς (πχ. ερασιτεχνικούς συλλόγους και σωματεία).
Την μείωση των τελών για τους υπόλοιπους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες.
Αντίστοιχη μείωση και απαλλαγή να ισχύσει και στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ.
Την αύξηση των τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις που δρουν στα όρια του Δήμου Καλαμάτας. Την αύξηση των τελών για τα νυχτερινά κέντρα, τα μεγάλα ξενοδοχεία, τους εμπορικούς ομίλους και αλυσίδες, τις τράπεζες , τα εργοστάσια κλπ.
Να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων που είναι περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους έχουν αφαιρεθεί, μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων, από το εισόδημά τους, και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους από την Τοπική Διοίκηση.

Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας» ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα που αφορούν στην κυβέρνηση, όπως:
Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ, σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκεί η ανεργία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προϋποθέσεις.
Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες στους ανέργους και τις οικογένειές τους, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Κατάργηση όλων των διοδίων.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.
Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
Πλήρης κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.
Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
Την επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο, την επιβολή φορολογίας στην εκκλησιαστική περιουσία, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, στην εκπαίδευση και στην υγεία.
Την απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα έως 40.000€ το χρόνο συν 5.000 € για κάθε παιδί.

Καλαμάτα  Πέμπτη 7 Απρίλη 2011


NEWSLETTER