Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 19:01

Ομάδα τοπικής αγοράς από το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ομάδα τοπικής αγοράς και ανάπτυξης του Δικτύου στα πλαίσια της προσπάθειας του Δικτύου για την επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, άρχισε ένα κύκλο επαφών με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. Ετσι, σήμερα Πέμπτη, ο Θανάσης Κυριαζόπουλος και η Χαρά Κιουρή επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών και συζήτησαν με τον διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Παναγιώτη Κάτσαρη.
Οπως είναι γνωστό έχει ληφθεί η απόφαση για κατάργηση του Ινστιτούτου και υπαγωγή του σε άλλο Ινστιτούτο στην Πάτρα, στα πλαίσια ευρύτερων συγχωνεύσεων. Διαπιστώθηκε ότι το Ινστιτούτο της Καλαμάτας – μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου – είναι οικονομικά βιώσιμο αφού έχει στο ενεργητικό του προγράμματα με ιδιωτική χρηματοδότηση που υπερκαλύπτουν τα λειτουργικά του έξοδα. Πέραν αυτού είναι αδιανόητο να στερείται η περιφέρεια με την μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου ένα επιστημονικό ινστιτούτο για την υποστήριξή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ινστιτούτο διαθέτει το μοναδικό στην Πελοπόννησο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και πιστοποίησης ελαιολάδου που κόστισε εκατομμύρια ευρώ το οποίο εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί γιατί δεν είναι στελεχωμένο με ειδικευμένο προσωπικό. Η στελέχωση του εργαστηρίου μπορεί να γίνει με μετάταξη γεωπόνων ή χημικών από υπηρεσίες του Δημοσίου εφόσον η πολιτεία ειλικρινά ενδιαφέρεται για την αγροτική παραγωγή και ιδίως για το ελαιόλαδο.
Το Δίκτυο θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις επαφές και τη διαβούλευση με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για το θέμα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.


Από το Δίκτυο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER