Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 16:53

Με Κουντουρά συναντήθηκε ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την

Την Καλαμάτα δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη.

Αυτό αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» μετά την πιο πάνω συνάντηση, παρών στην οποία ήταν και ο σύμβουλος του εν λόγω συνδυασμού Παναγιώτης Αλούπης, αντιπρόεδρος του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην Καλαμάτα και συζητήθηκαν οι θεματικές μορφές τουρισμού που μπορούν να ευδοκιμήσουν όπως είναι ο αθλητικός, ο ιατρικός, ο συνεδριακός  και κρουαζιέρας. Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση της  έλλειψης κλινών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως επίσης και η υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021».

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, «συζητήθηκε η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και οι οποίες στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και την περιορισμένη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και προγράμματα ΕΣΠΑ».