Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 14:43

Τους υποψηφίους της Μεσσηνίας παρουσίασε ο Γιώργος Τσόγκας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τους υποψηφίους της Μεσσηνίας παρουσίασε ο Γιώργος Τσόγκας


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν πρέπει να χρησιμεύσουν σαν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, ούτε αυτό μπορεί να αποτελέσει προμετωπίδα σε μια διαδικασία που αφορά στην αυτοδιοίκηση, η οποία έχει δικά της, σοβαρά, ζητήματα να αντιμετωπίσει.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Τσόγκας, επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, παρουσιάζοντας χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, τους πρώτους 12 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από τη Μεσσηνία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στο νομό τον Μπάμπη Βακαλόπουλο.
“Δεν ερχόμαστε από το πουθενά, έχουμε πολυετή πορεία -και εμπειρία- στην τοπική αυτοδιοίκηση” δήλωσε ο Γ. Τσόγκας, προσθέτοντας ότι οι εκλογές διεξάγονται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία -εν μέσω οικονομικής κρίσης και εφαρμογής ενός μνημονίου που αφυδατώνει, όπως είπε, την ελληνική κοινωνία χωρίς να διαφαίνεται ορατή διέξοδος.
Τόνισε παράλληλα ότι ο “Καλλικράτης”, αν και αποτελεί τομή στην αυτοδιοίκηση -με την καθιέρωση των αιρετών περιφερειαρχών οργάνων- έχει σημαντικές αδυναμίες, μία από τις κορυφαίες είναι και η εμμονή στη μη εφαρμογή της απλής αναλογικής, η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημαντική υστέρηση που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας- σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η έλλειψη ανάπτυξης και υποδομών, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του, έχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις και τεκμηριωμένες θέσεις, θα αγωνιστεί για να λυθούν προβλήματα και υστερήσεις μεταξύ των οποίων περιέλαβε, το χωροταξικό, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη διαχείριση των υδατικών πόρων και τη δρομολογούμενη κατάργηση του τρένου, όπως και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Ο Γ. Τσόγκας επιβεβαίωσε ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θα είναι ο δημοτικός υπάλληλος Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο οποίος -στη συνέχεια- ανακοίνωσε 12 ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία από τον ίδιο νομό, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι υποψήφιοι.
Οι 12 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Μεσσηνία με τη Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία είναι οι εξής:
Παναγιώτης Χαλβατσιώτης νοσηλευτής, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Γιάννης Τσώτσος υπάλληλος ΑΤΕ συνδικαλιστής. Σωτήρης Πάστρας ιδιωτικός υπάλληλος. Νίκος Τσαπόγας πολιτικός μηχανικός. Χρήστος Κυβέλος καθηγητής. Βαγγέλης Κουτουλέας προπονητής βόλεϊ. Λούης Τσάτουμας αθλητής. Δημήτρης Φωτόπουλος πολιτικός επιστήμονας. Βάσω Βλάχου ιδιωτική υπάλληλος. Αθανασία (Νάνσυ) Αργυράκη καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Ολγα Μουλατσιώτη ψυχολόγος. Χαρά Αργυροπούλου-Χανδρινού ιδιωτική υπάλληλος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER