Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 19:58

Μαφιόζικο “χτύπημα” στα μηχανήματα της Ram

Γράφτηκε από την
Μαφιόζικο “χτύπημα” στα μηχανήματα της Ram

Σε εμπρησμό οδηγούν ως τώρα όλες οι ενδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ασφάλειας και της εταιρείας Ram Europe για τη φωτιά που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στη Μαραθόλακκα. Η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και έγινε αντιληπτή γύρω στις 7  το πρωί από το φύλακα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος μαζί με τον  ιδιοκτήτη του χώρου κατάφεραν να την σβήσουν και να περισώσουν ένα μέρος της μονάδας. Ο υπεύθυνος της εταιρείας Θεόδωρος Ρέντζος στο άκουσμα της είδησης σοκαρίστηκε και ξεκίνησε αμέσως από τον Ορχομενό για την Καλαμάτα. Η ζημιά υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ και όπως έγινε γνωστό η μονάδα δεν ήταν ασφαλισμένη για δολιοφθορά πιθανώς λόγω της πιλοτικής της λειτουργίας επί τρίμηνο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε κάποια επίσημη καταγγελία στις διωκτικές αρχές, εντούτοις ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτριος Σταύρου άσκησε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά αγνώστων και έδωσε εντολή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ να διεξαγάγει προανάκριση για τον εντοπισμό αιτιών και... δραστών. Ο κ. Ρέντζος κατά την κατάθεση που έδωσε υποστήριξε ευθέως ότι πρόκειται για εμπρησμό παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία. Τόνισε  πάντως ότι δεν υποψιάζεται κάποιον συγκεκριμένο, αλλά ότι “η επιτυχής εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου κομποστοποίησης έχει ενοχλήσει αρκετούς”, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι δράστες πιθανόν να προέρχονται από το χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν σταλεί στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος και στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα για τη διερεύνηση παντός ενδεχομένου. Το πόρισμα των αρχών πιθανόν να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Ρεπορτάζ

Δημήτρης Πλεμμένος

Νικολέττα  Κολυβάρη


NEWSLETTER