Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:40

Παροσίαση ψηφοδελτίου στην Καλαμάτα: Αισιοδοξία Δράκου για νίκη στις εκλογές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ


Την αισιοδοξία ότι ο συνδυασμός του θα είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξέφρασε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημ. Δράκος κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ψηφοδελτίου του στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο κ. Δράκος αφού έπλεξε εγκώμιο για τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε "κόμμα του μνημονίου".
Επικρίνοντας τον "Καλλικράτη" ανέφερε ότι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Και εμείς οι αυτοδιοικητικοί καλούμαστε τώρα, με τις νέες αρμοδιότητες,  αλλά και τα «βάρη» του «Καλλικράτη», να παίξουμε έναν αναβαθμισμένο ρόλο για να προωθήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Αγωνιζόμενοι με την ίδια μαχητικότητα και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, θα δώσουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα".
Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο και βρίσκεται στο Διαδίκτυο για διαβούλευση και υπογράμμισε ότι κατ’ αρχήν "δυνατή Πελοπόννησος σημαίνει οικονομική ανάπτυξη, υποδομές, ανάπτυξη και ελπίδα για δουλειές και ευκαιρίες". Ειδικότερα έδωσε ως "τίτλους" για τις δράσεις του συνδυασμού του σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα τα εξής: Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας, ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων, κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών, δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών, δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες.
Πρόσθεσε ακόμη ότι "στον τουρισμό, επενδύουμε με ένα κεντρικό πλάνο προβολής στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας. Επίσης, επενδύουμε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, στη διαμόρφωση θεματικών ιστορικών τοπίων, στη φροντίδα των μνημείων, των κάστρων, των μουσείων, των μοναστηριών".
Για τον τομέα της επιχειρηματικότητας ανέφερε ότι "θα επενδύσουμε στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, την ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, στη θέσπιση κανόνων του επιχειρείν εντός της Περιφέρειας για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματία".
Ενώ για την ανάπτυξη είπε ότι "θα επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου για μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας στην Περιφέρεια, στην προσέλκυση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων".
Ακολούθησε ιδιαίτερη αναφορά στην περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη.
Και κατέληξε: "Είναι τιμή μου, να είμαι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Είμαι αυτοδιοικητικός, όχι επαγγελματίας πολιτικός! Και είναι τιμή μου να περιβάλομαι αυτή τη στιγμή, από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Με το νέο χρόνο, μας περιμένει πολλή δουλειά. Γιατί η δυνατή Πελοπόννησος δε θέλει μόνο ιδέες και προτάσεις, αλλά ακούραστους εργάτες με τα μανίκια σηκωμένα και με καθαρή ματιά".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER