Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 19:22

Νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προσωπικού των ΟΤΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προσωπικού των ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας, ορίστηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Στο προηγούμενο Συμβούλιο δεν μετείχε υπάλληλος από το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μετά από εισήγηση της Ε.Ε. της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ηταν η εποχή της αντιπαράθεσης του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ - δήμαρχο Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και τον αντιπρόεδρο - τέως δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο. Και οι επικεφαλής της ΠΕΔ, εξαιτίας της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης, απέκλεισαν τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας. 

Εκτός από τις διαμαρτυρίες του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΤΑ, ο Δήμος Καλαμάτας προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών και η προσφυγή έγινε δεκτή. Μάλιστα, και το ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου ασχολήθηκε με το θέμα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ τροποποίησε την αρχική γνωμοδότηση με την οποία απέκλειε τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συγκροτούν οι: 1) Βασίλης Τζαμουράνης (ως πρόεδρος), κλάδου πολιτικών μηχανικών που υπηρετεί στο Δήμο Καλαμάτας (διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), αναπληρούμενος από τη Μαρία Θεοχάρη, κλάδου Διοικητικού του Δήμου Μεσσήνης. 2) Μαρία Σταυροπούλου, κλάδου Αρχιτεκτόνων που υπηρετεί στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, αναπληρούμενη από το Γιώργο Πόπορη, κλάδου Διοικητικού του ίδιου δήμου. 3) Γεωργία Ηλιοπούλου - Μπασιαδάκη, κλάδου Διοικητικού, που υπηρετεί στο Δήμο Καλαμάτας, αναπληρούμενη από τη Γεωργία Καραστάθη, κλάδου πολιτικών μηχανικών του Δήμου Μεσσήνης. 4) Στράτος Χρυσαφίδης, υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης, κλάδου Διοικητικού, αιρετός εκπρόσωπος των μονίμων υπαλλήλων αναπληρούμενος από το Σπύρο Σαρδέλη, κλάδου Διοικητικού - Οικονομικού του Δήμου Καλαμάτας. 5) Νικολίτσα Χατζηναθαναήλ, υπάλληλο του Δήμου Οιχαλίας, κλάδου Διοικητικού, αιρετή εκπρόσωπος των μονίμων υπαλλήλων, αναπληρούμενη από τον Ηλία Φωτόπουλο, κλάδου Διοικητικού του Δήμου Καλαμάτας.

 

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που κρίνει θέματα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πέρα από τους τρεις πρώτους με τους αιρετούς τους, συμμετέχει ο Γιάννης Κολοκοτρώνης, ειδικότητας ΔΕ Ηλεκτρολόγων, αιρετός εκπρόσωπος των υπαλλήλων αυτών από το Δήμο Πύλου - Νέστορος.