Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 17:22

Σταμάτης Μπεχράκης: Η μεν φωνή είναι φωνή Ιακώβ, αι δε χείρες, χείρες Ησαύ

Γράφτηκε από την
Σταμάτης Μπεχράκης: Η μεν φωνή είναι φωνή Ιακώβ, αι δε χείρες, χείρες Ησαύ

Η στάση των αυτοδιοικητικών, του κ. Γ. Πατούλη προέδρου της ΚΕΔΕ, του κ. Αγοραστού προέδρου της ΕΝΠΕ, του δήμαρχου της Αθήνας κ. Καμίνη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, απέδειξε στους πέντε μήνες που μεσολάβησαν από την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης, τις κομματικές επιδιώξεις δυνάμεων του χτες, την προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές τους θέσεις στην αυτοδιοίκηση για να καταφέρουν καίρια πλήγματα στην πρόσφατη επιλογή του ελληνικού λαού.

Το σχέδιο να δημιουργηθεί σκληρός πολιορκητικός κριός εφόδου για την σαλαμοποίηση του κυβερνητικού κεφαλαίου και την κατάρρευση της κυβέρνησης είτε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ή μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ολοι οι παραπάνω σε απόλυτη σύμπλευση με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ακολούθησαν ακραία στάση και ορισμένοι ακόμα και σε προσβλητικούς λόγους προσωπικά προς τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Πατούλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην κοινωνία, δηλώνει παρούσα στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας» και «θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή». Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται σε μεγάλη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και πολιτική βούληση. Οτι δεν μπορούν να βοηθήσουν πλέον τη χώρα ως αυτοδιοικητικοί παράγοντες γιατί βρίσκονται σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που κινείται η χώρα. Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες πλέον τους εντάσσουν μαζί με το παρακμασμένο πολιτικό προσωπικό. Μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν στην αυτοδιοίκηση της χώρας, την παραίτησή τους. Γιατί τι νόημα έχει να λένε στους δημότες τους ότι είναι η φωνή της αυτοδιοίκησης, ενώ είναι στην πραγματικότητα τα χέρια του χτες που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ζωής όλων μας πίσω;

Σταμάτης Μπεχράκης

«Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία»

Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔ Πελοποννήσου


NEWSLETTER