Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 15:38

Νίκας κατά κομματισμού στην αυτοδιοίκηση!

Γράφτηκε από τον
Νίκας κατά κομματισμού στην αυτοδιοίκηση!

Κατά του κομματισμού στην αυτοδιοίκηση, κατά των δημάρχων της λογικής "έχω μπάρμπα στην Κορώνη", στράφηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, χθες στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Και χαρακτήρισε ως θέμα τιμής για τους δήμους τη διάφανη κατανομή των πόρων.

Και όλα αυτά ενώ ο κ. Νίκας που εκλέγεται δήμαρχος με μεγάλο ποσοστό, υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και την προηγούμενη εβδομάδα έκανε κοινές δηλώσεις υπέρ του "Ναι" μαζί με τον πρώην υπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ενώ προλόγισε κινδυνολογώντας τη συγκέντρωση του "Ναι" στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία από ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο κ. Νίκας κατηγόρησε τη διοίκηση της ΚΕΔΕ που πρόσκειται στη Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι «το χαμηλό επίπεδο οργάνωσης της συλλογικής έκφρασης των δήμων αποτελεί αντικειμενική δυσκολία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων». Παρατήρησε, ακόμα, πως «δε χρειάζονται πολιτικολογίες και πρέπει οι δήμαρχοι να κινούνται σε αυτοδιοικητικά θέματα. Η γενική συνέλευση δεν κλήθηκε να αποφασίσει σε συγκεκριμένη εισήγηση και μάλλον δεν επιτέλεσε το σκοπό της σύγκλησής της».

Εξαπολύοντας τα βέλη του κατά συναδέλφων του που επιδιώκουν χρήματα, προνομιακή μεταχείριση με κομματικό μέσο, δήλωσε ότι «μεταξύ δήμων συμβαίνει σε υπερθετικό βαθμό ο διαγκωνισμός για εξασφάλιση πόρων και τελικά κερδίζει ο πιο ισχυρός κομματικός δήμαρχος ή αυτός που έχει "μπάρμπα στην Κορώνη"». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφάνειας παρουσίασε την Ε.Ε.Τ.Α.Α., «η οποία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις χρηματοδοτήσεις των δήμων για κατασκευή συγκεκριμένων έργων. Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. κατά 50% ελέγχεται από εκπροσώπους των δήμων».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «πρώτα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων και μετά να επιδιώξουμε τη διαφάνεια, διότι αυτό συνεπάγεται την εξοικονόμηση πόρων για όλους, ώστε να υπάρξει από τους δήμους ανταπόκριση σε προνοιακά ζητήματα, τα οποία είναι αυξημένα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο κομματισμός είναι το σαράκι που τρώει τις σάρκες της αυτοδιοίκησης και παρεμποδίζει την αυτόνομη πορεία της».

Γ.Σ.


NEWSLETTER