Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 21:35

Ο Μαλαπάνης βρήκε τα GPS που αναζητούσε ο Τατούλης: Αναξιοποίητο το σύστημα διαχείρισης πυρκαγιών

Γράφτηκε από τον

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης βρήκε τα GPS στα αυτοκίνητα για την πυροπροστασία, που τα αναζητούσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και εξαιτίας τους είχε αφήσει αιχμές με υπονοούμενα για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως νομάρχη Δημήτρη Δράκο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χθες, ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι
«στο σύστημα ελέγχου διαχείρισης στόλου εκτιμώ ότι δε λείπει κανένα GPS». Και παρατήρησε πως «το όλο σύστημα διαχείρισης πυρκαγιών, μια επένδυση 1,1 εκ. ευρώ, ένας εξοπλισμός που βρίσκεται στο γραφείο απέναντι, ο οποίος έχει τη δυνατότητα προσομοίωσης της πυρκαγιάς, δεν αξιοποιείται». Διευκρίνισε ότι «έχει πληρωθεί και δεν αξιοποιείται» και πρόσθεσε, καλώντας την Πυροσβεστική να τον αξιοποιήσει: «Καταβάλλουμε προσπάθεια να αξιοποιηθεί. Και πρέπει να αξιοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτήν ενδιαφέρει. Μέχρι πρότινος η Πυροσβεστική δεν είχε δείξει ενδιαφέρον. Τώρα ο νέος διοικητής στην Καλαμάτα και ο νέος στην Περιφέρεια δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον. Η Πυροσβεστική έλεγε ότι δεν το θέλει, δεν το χρειάζεται. Ελεγε ότι θα φτιάξει ένα δικό της πανελλαδικά».
Στην ερώτησή μας αν για την προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος είχε ερωτηθεί η Πυροσβεστική και αν είχε συναινέσει για τη χρησιμότητά του, ο κ. Μαλαπάνης απάντησε: «Θα σου απαντήσουν αυτοί που διάλεξαν το σύστημα».