Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 15:17

Στελέχη της αυτοδιοίκησης συζήτησαν για «το Σύμφωνο των Δημάρχων» στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την
Στελέχη της αυτοδιοίκησης συζήτησαν για «το Σύμφωνο των Δημάρχων» στο Ναύπλιο

Στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πολίτες συζήτησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με θέμα, «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της ΠΕ Αργολίδας».

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την πανευρωπαϊκή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων».

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν, το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την Κορινθία, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης, αλλά και πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσος Χειβιδόπουλος στην εισήγησή του επεσήμανε ότι, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θετικά προσκείμενη στο Σύμφωνο των Δημάρχων και των δυνητικών αποτελεσμάτων του, από την ίδρυση της πρωτοβουλίας και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να ενισχύσει την προώθηση του Συμφώνου των Δημάρχων μεταξύ των δήμων της Περιφέρειας, αλλά και να υποστηρίξει τους δήμους που αποφασίζουν να προσχωρήσουν στο Σύμφωνο».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δεσμεύεται να πραγματοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την προώθηση του Συμφώνου των Δημάρχων στους δήμους της περιφέρειας και παροχή υποστήριξης και συντονισμού στη διαδικασία της προσχώρησης.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε ότι ο δήμος του «θα αναζητήσει πόρους για τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων έργων μέσα από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται αποκλειστικά για όσους φορείς έχουν υπογράψει το Σύμφωνο» και υπογράμμισε ότι, «θα πρωτοστατεί σε κάθε πρωτοβουλία, η οποία θα βελτιώνει τόσο τη λειτουργία όσο και την εικόνα του δήμου».

Ο αναπληρωτή επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης, τόνισε ότι «για την Κομισιόν οι δήμαρχοι είναι προτεραιότητα», προσθέτοντας ότι «το Σύμφωνο των Δημάρχων μαζί με το πακέτο Γιούνκερ, συνιστούν μια ουσιαστική απάντηση στη σημερινή πρόκληση της οικονομικής κρίσης και συνιστούν μοναδικά εργαλεία τα οποία οι Δήμοι πρέπει να αξιοποιήσουν, για να επιφέρουν ποικίλα πολλαπλασιαστικά οφέλη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER