Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 15:45

Δ. Καλαμάτας: Δημοπράτησαν νέο δημαρχείο χωρίς λεφτά!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δ. Καλαμάτας: Δημοπράτησαν νέο δημαρχείο χωρίς λεφτά!

Με άγνωστη την πηγή χρηματοδότησης και κατά τα φαινόμενα χωρίς οικοδομική άδεια, η δημοτική αρχή προχώρησε τελικά χθες στη δημοπράτηση της επισκευής του παλιού νοσοκομείου, το οποίο προορίζει για εγκατάσταση νέου δημαρχείου ή -όπως εσχάτως ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- διοικητικού κέντρου.
Προσωρινός μειοδότης είναι η εταιρεία “ΑΚΤΑ ΑΤΕ” με έκπτωση 54%, αν και η τελική ανάδειξη αναμένεται να γίνει σήμερα. Στη διαδικασία έλαβαν μέρος συνολικά 17 εταιρείες.
Η δημοτική αρχή προχώρησε τελικά σε μία κίνηση εντυπωσιασμού εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά και... εκβιασμού προς την κυβέρνηση: Την ώρα που το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα υποστεί μεγάλες περικοπές, δημοπρατείται ένα έργο αμφίβολης χρησιμότητας και με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ.
Ολα αυτά θέτουν σαφώς σε κίνδυνο και την ίδια την εργολαβία, αφού με τους απαιτούμενους πόρους μη εξασφαλισμένους, δεν αποκλείεται στο μέλλον ο ανάδοχος να ζητήσει ακόμα και αποζημίωση.
Ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας.
“Τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή τρέχει ασθμαίνουσα να βρει μια λύση να κουκουλώσει το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων εξαιτίας της τετράχρονης παραλυσίας της να δρομολογήσει μια λύση, τη στιγμή που η Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες έχει μεταβληθεί σε 'πλωτή πόλη' με τους κατοίκους της να... τρέχουν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες μπας και ακουστεί η φωνή της αγανάκτησης τους από τα έργα που δεν έχουν γίνει για την προστασία τους, ο απερχόμενος δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή προχωρούν στη δημοπράτηση «καλλιμάρμαρου δημαρχείου» για να κρύψουν τη γύμνια τους” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπρεδήμας και κλείνοντας επισημαίνει ότι “οι πολίτες πού σύντομα θα γυρίσουν την πλάτη στον τρόπο διοίκησης της πόλης από τον κ Νίκα”.
Εντονη ήταν η αντίδραση και του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή προχωράει σε δημοπράτηση “χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η τυπική και ουσιαστική αλλαγή χαρακτηρισμού του χώρου του παλιού νοσοκομείου από χώρος υγείας σε χώρο διοίκησης”. Κάνει δε λόγο και για πιθανές “απαιτήσεις του εργολάβου, για τυχόν καθυστερήσεις ή και ματαίωση του έργου, σε βάρος του δήμου και βέβαια της τσέπης μας”.
Κλείνοντας, ο κ. Μπεχράκης καλεί τους δημότες “να αντισταθούν σε τέτοια ανεύθυνα και φαραωνικά σχέδια” και σχολιάζει την “παντελή έλλειψη ώριμου μελετητικού έργου στη διάρκεια της τετραετίας”.

Δ.Πλ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER