Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 17:43

Επίσκεψη Μάκαρη στην Κοινότητα Βέργας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επίσκεψη Μάκαρη στην Κοινότητα Βέργας

Για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής ενημερώθηκαν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, στο κοινοτικό κατάστημα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και ο σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς.

Τα θέματα που τους επισημάνθηκαν, αφορούσαν: Την ανάγκη ολοκλήρωσης της πολεοδομικής μελέτης Βέργας και της οριοθέτησης του οικισμού Ανω Βέργας. Την κατασκευή συνδέσεων του νέου δρόμου Ανω - Κάτω Βέργας. Τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα απαιτηθούν με την ολοκλήρωση του περιμετρικού  Καλαμάτας. Τη βελτίωση της οδού Ευαγγελιστρίας. Και ακόμα, την επέκταση του νεκροταφείου, την ανάδειξη δικτύου μονοπατιών, την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, την ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση της κακής κατάστασης του οδοστρώματος τοπικών οδών, την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Π. Δραγώνα.

Από την πλευρά του "Ανοιχτού Δήμου" τονίστηκε η αναγκαιότητα για δίκαιη κατανομή των αναλογούντων πόρων και έργων στη Βέργα  και αναδείχθηκε η προοπτική αξιοποίησης της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα του νέου χωρικού εργαλείου  χρηματοδότησης "Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων" για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Βέργας.

Ο κ. Μάκαρης δεσμεύτηκε ότι ο "Ανοιχτός Δήμος" θα προχωρήσει στην προώθηση των αιτημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER