Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 09:19

Στα χέρια Μαντάς - Μπούχαλης για… χατίρι του Σαμαρά

Γράφτηκε από τον
Στα χέρια Μαντάς - Μπούχαλης για… χατίρι του Σαμαρά

Αγριο καβγά είχαν δημόσια -σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια- ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης, μέλος της ΝΟΔΕ, παρουσία αρκετού κόσμου, στην Αριστομένους.

Το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Κυριακής, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, αμέσως μετά την εκδήλωση με το Σάββα Καλεντερίδη, προκάλεσε ιδιαίτερα κακή εντύπωση και συζητιόταν χθες στην Καλαμάτα. Φαίνεται να έχει κομματικές - πολιτικές ρίζες και να προέρχεται από την αντιπαράθεση Σαμαρά - Νίκα και των υποστηρικτών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Μαντάς κατηγόρησε τον κ. Μπούχαλη ότι τον υπονομεύει, αυτός το αρνήθηκε και του απάντησε απαξιωτικά, υβριστικά σε χαλαρό, φιλικό στυλ. Ομως, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εξερράγη και του επιτέθηκε. Κουβέντα στην κουβέντα η κατάσταση ξέφυγε και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου που έβγαινε από την ομιλία Καλεντερίδη, στο Πνευματικό Κέντρο, οι δύο άνδρες ήρθαν σχεδόν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση αντιδημάρχων και άλλων αυτοδιοικητικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί και στελέχη της ΝΟΔΕ δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια χθες, όταν ρωτήθηκαν από την "Ε" κι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Ο Περ. Μαντάς είπε ότι ήταν περίεργη η στιγμή, ένα επεισόδιο μεταξύ φίλων, σε προσωπικό επίπεδο. Ο Δ. Μπούχαλης ανέφερε πως ήταν ένα λεκτικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι συμβαίνουν αυτά.

Σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, την αφορμή για τον τσακωμό προκάλεσαν η αντιπαράθεση, οι κακές σχέσεις της δημοτικής αρχής, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Ο Περ. Μαντάς, που παρουσιάζεται σαμαρικότερος των πιο φανατικών σαμαρικών, κατηγόρησε το Δ. Μπούχαλη πως υπονομεύει τον ίδιο ως πρόεδρο της ΝΟΔΕ και τον Αντ. Σαμαρά, ως στέλεχος της δημοτικής αρχής και υποστηρικτή των απόψεων του δημάρχου κατά Σαμαρά. Η κατηγορία για υπονόμευση αφορούσε την απουσία του Δ. Μπούχαλη, όπως και του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκας, από την πρόσφατη εκδήλωση της ΝΟΔΕ με ομιλητή τον Αντ. Σαμαρά, στο "Belvedere". Η απουσία του δημάρχου και του Δ. Μπούχαλη, όπως και άλλων στελεχών της δημοτικής αρχής ήταν συνειδητή, καθώς ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός συγχαίροντας την Καλαμάτα για την πρόκρισή της Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, συνεχάρη τον εκτελεστικό διευθυντή του KALAMATA:21 Εκτορα Τσατσούλη και τους εθελοντές και… ξέχασε το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, συγκεκριμένα, αλλά και γενικά το Δήμο Καλαμάτας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER