Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 22:03

Στη Γερμανία θα πηγαίνουν στο τέλος τα δεματοποιημένα σκουπίδια, σύμφωνα με τον Παπαηλιού

Γράφτηκε από την

Στη Γερμανία, με έξοδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πηγαίνουν τα δεματοποιημένα σκουπίδια των 5 νομών σε δύο χρόνια, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση.
Την εκπληκτική αυτή πρόβλεψη έκανε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γιώργος Παπαηλιού στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Μεσσηνίας, ο οποίος δέχθηκε κατ’ αρχήν τη λειτουργία δεματοποιητή στην Πύλο - θέμα για το οποίο και συνεδρίασε ο ΕΣΔΙΣΑ.
Ο Γ. Παπαηλιού εξήγησε ότι η λειτουργία του δεματοποιητή -που συνολικά δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια- θα είναι δοκιμαστική, από τον ανάδοχο, για το πρώτο δίμηνο, ενώ το κόστος της θα το καλύπτει ο Δήμος Πύλου.
Στο διάστημα αυτό, ωστόσο, ο εν λόγω δήμος θα πρέπει να υποβάλει στο Σύνδεσμο προϋπολογισμό για τη λειτουργία του δεματοποιητή, δεδομένου ότι ο ΕΣΔΙΣΑ εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός φορέας στη Μεσσηνία με δικαίωμα διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει να λειτουργήσει το δεματοποιητή μετά το τέλος του δοκιμαστικού διμήνου και το πολύ για δύο χρόνια.


NEWSLETTER