Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 09:54

Απέναντι στη ΣΔΙΤ η παράταξη Πατσαρίνου

Γράφτηκε από την

Διαμηνύουμε στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στα σχέδια για διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος, προσθέτοντας ότι, «θα στηρίξουμε τους δήμους της Περιφέρειας μας, ν’ αντιμετωπίσουν το δικό τους πρόβλημα στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ)».

Στην ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται πως ο περιφερειάρχης διαπιστώνει ότι το ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ συναντάει την σοβαρή αντίδραση των πολιτών και των φορέων της Πελοποννήσου και, «προσπαθεί κινδυνολογώντας να επιτύχει μία λύση που θα εξυπηρετεί τους αρχικούς του καταστροφικούς σχεδιασμούς».

Επιπλέον, καλούν την κυβέρνηση, «να πάρει ξεκάθαρα θέση για το θέμα και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των δήμων για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» και τους δήμους, «να ολοκληρώσουν άμεσα τον περιφερειακό σχεδιασμό στις κατευθύνσεις του ΕΣΔΑ και ν’ αντιμετωπίσουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση την ενδιάμεση μεταβατική φάση».

Τέλος, η «Πελοπόννησος Πρώτα» τονίζει πως, «η διαιώνιση της παρούσας κατάστασης αβεβαιότητας, επιτρέπει στον κ. Τατούλη να εμφανίζεται ως τιμητής όλων, γεγονός που προσβάλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Πελοποννήσου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ