Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 17:02

Συλλογικότητες της Πελοποννήσου κατά της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια 

Γράφτηκε από την
Συλλογικότητες της Πελοποννήσου κατά της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια 

Συλλογικότητες της Πελοποννήσου εξέφρασαν και πάλι την αντίθεσή τους στη συγκεντρωτική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και στην υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ. Απέρριψαν, ταυτόχρονα, τις προσπάθειες ωραιοποίησης της σύμβασης, που δεν αλλάζουν την ουσία της.

Οι θέσεις τους αυτές τονίστηκαν σε συνάντηση στην Τρίπολη, στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου, την περασμένη Παρασκευή, όπου αποφασίστηκε ανοιχτή συγκέντρωση κατά της ΣΔΙΤ, στην αρκαδική πρωτεύουσα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Οι συλλογικότητες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) και τη ΣΜΠΕ, που προωθεί ο ΦοΔΣΑ, «γιατί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να "βάζει πλάτη" στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ κυβέρνησης - Τατούλη - ΤΕΡΝΑ». Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συζητήσουν το θέμα αυτό, οι συλλογικότητες θα δώσουν μαζικό "παρών", απαιτώντας την απόσυρση του σχεδίου και την εκπόνηση νέου, στη βάση της λογικής της αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και στην ανάκτηση υλικών, με παράλληλη διασφάλιση της αναγκαίας δημόσιας χρηματοδότησης, ξεπερνώντας μνημονιακές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η περίοδος που θα ακολουθήσει, θα είναι περίοδος πλατιάς ενημέρωσης των πολιτών, που θα συνοδευτεί από μαζικές παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και από ανοιχτές συγκεντρώσεις σε πρωτεύουσες νομών και μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.


NEWSLETTER