Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 09:50

Μελέτη για φράγμα στην Ελληνοκκλησιά ζητούν οι μειοψηφίες του Περιφερειακού 

Γράφτηκε από τον

Την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή φράγματος στην Ελληνοεκκλησιά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, ζητούν οι μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Το θέμα αυτό πρόκειται να έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από κοινό αίτημα των μειοψηφιών.

Για το θέμα και για τη σημασία του έργου μίλησε  σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας.

Ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο φράγμα προτείνεται να κατασκευαστεί σε υπάρχουσα στένωση του ρέματος Ανδρομονάστηρου, 600 μέτρα από τη γέφυρα "Μάμη" του δρόμου Βαλύρας - Τρίκορφου, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ. Ανέφερε πως υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη, την οποία πλήρωσαν με 2.000 ευρώ οι κάτοικοι της Ελληνοκκλησιάς και της Καλογερόρραχης και σημείωσε πως η μελέτη βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2013, που εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αλλά έμεινε στα χαρτιά και τα λόγια.

«Με το φράγμα αυτό, πέρα από τις θετικές επιπτώσεις στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, μπορούν να αρδευτούν περίπου 5.000 στρέμματα με ελιές και αμπέλια της Ελληνοκκλησιάς και της Καλογερόρραχης, και να ικανοποιήσει μέγιστη ζήτηση 2 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως», τόνισε ο Ν. Γόντικας, χαρακτηρίζοντάς το έργο πνοής για την αύξηση της γεωργικής παραγωγής που καρκινοβατεί.

Γ.Σ.