Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 15:29

Σύμφωνα με τον Τατούλη: “Οι δήμαρχοι είχαν εκφράσει την άποψή τους στο ΦοΔΣΑ” 

Γράφτηκε από την

 

Απάντηση στο γιατί δεν έδωσε το λόγο στους δημάρχους που τον ζήτησαν, προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου ΠΕΣΔΑ, έδωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τατούλης.

Είπε ότι «οι δήμαρχοι που παρευρίσκονταν χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαν εκφράσει ως όφειλαν την άποψή τους, και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου, επί της ΣΜΠΕ στο αρμόδιο συλλογικό τους όργανο, δηλαδή στο ΦοΔΣΑ, ως όφειλαν». 

Ο περιφερειάρχης, μάλιστα, χαρακτήρισε «σχιζοφρενική» τη συμπεριφορά συγκεκριμένου δημάρχου (αναφερόμενος στο δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό) κι εξήρε τη στάση της πλειοψηφίας και του προέδρου του Συμβουλίου, «που με το κύρος τους δεν επέτρεψαν να γενικευθεί η συμπεριφορά αυτή». 

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στις περιπτώσεις της Τρίπολης και της Κορίνθου, «όπου δεν έχει γίνει τίποτα στο θέμα των απορριμμάτων», κατηγορώντας τους δημάρχους. Ισχυρίστηκε πως «οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι ενοχλήθηκαν γιατί πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά τέλη και εκτίθενται, γιατί αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος τους».

Κατηγορώντας τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, επέκρινε «τη φοβική και αλλοθική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, η οποία έχει ένοχη συνείδηση, γιατί διαπιστώνει καθημερινά ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις επιδιώξεις και τα όνειρά της στην Πελοπόννησο». 

ΚΑΤΑ ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ 

Τέλος, εξαπολύοντας τη συνήθη επίθεση στην κυβέρνηση και στο γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε, ανέφερε ότι η μείζων αντιπολίτευση «δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι στάση να κρατήσει. Τη μία τάζουν ότι θα καταργήσουν τα διόδια, την άλλη ότι θα τα μειώσουν και κατέληξαν να τα αυξήσουν. Ο υπουργός Υποδομών μαζί με το γενικό του γραμματέα έκλαιγε και έταζε κατάργηση των διοδίων σε αστικούς χώρους και πλέον χρειάζεται να πληρώσεις διόδια για να πας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας».