Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 22:15

Συνεχίζεται η κόντρα Περιφέρειας Πελοπόννήσου - ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την

 

Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες δέχθηκε τα πυρά τόσο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, όσο και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου.

Η μία από τις δύο σχετικές ανακοινώσεις της Περιφέρειας αφορά τον σχολιασμό του Π. Τατούλη στην απάντηση που η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έδωσε στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Νεότητας:

«Υπενθυμίζουμε στην κ. Φωτίου ότι οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, γιατί αυτές, με μπροστάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το διεκδίκησαν και το πέτυχαν στη βάση των περιφερειακών σχεδίων που είχαν εκπονήσει και όχι στη βάση του ανύπαρκτου σχεδιασμού του υπουργείου» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.

Στη δεύτερη ανακοίνωση, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σχολιάζει «την ανάρτηση στο Facebook του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων:

«Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό υπουργός κυβέρνησης να εκφράζεται με τέτοιο ανάρμοστο τρόπο, απευθυνόμενος με εκφράσεις "ελέω Θεού" προς αιρετό εκπρόσωπο των πολιτών.

Τον καλούμε να επιδείξει περισσότερο σεβασμό στους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υπηρετούν τη θέση τους "ελέω πολιτών" και μόνο, και όχι "ελέω λίστας ή διορισμών". 

 

Σε ό,τι αφορά τους πανηγυρισμούς του για τη συνάντησή του με τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ας καταλάβει επιτέλους ότι οι υπάλληλοι ήταν της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και όχι της Περιφέρειας».