Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 19:35

Νικολάκου κατά Πετράκου

Γράφτηκε από την
Νικολάκου κατά Πετράκου

Επίθεση στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας - πρώην βουλευτή Θανάση Πετράκο εξαπέλυσε με χθεσινή της δήλωση η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή την αγωγή που είχε ασκήσει σε βάρος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Η κ. Νικολάκου υποστήριξε πως «προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος για το δικό του πολιτικό προφίλ, ο κ. Πετράκος ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία, παρότι στην πρώτη του απόπειρα απέτυχε παταγωδώς». Και ανέφερε ότι «όπως το 2012 προσπάθησε με την "κάλπικη μήνυση" που υπέβαλε, να μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε ποινικό ζήτημα, με στόχο να εξυπηρετήσει τις ιδιοτελείς προσωπικές πολιτικές του επιδιώξεις, έτσι και τώρα που είναι πολιτικά ανύπαρκτος τόσο αυτός όσο και το πολιτικό κόμμα του, οι θιασώτες της δραχμής, προσπαθεί, χωρίς πολιτικές προτάσεις, να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα αστικά δικαστήρια». 

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Τρίπολης, όπου εκδικαζόταν η μήνυση του κ. Πετράκου εναντίον του κ. Τατούλη  για συκοφαντική δυσφήμηση, η έδρα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δίωξη και την έπαυσε, αποδεχόμενη την ένσταση της υπεράσπισης ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον εγκαλούντα είχαν ορισμένα τυπικά κωλύματα, ως προς τις εξουσιοδοτήσεις της πολιτικής αγωγής.

Η μήνυση του Θ. Πετράκου αφορούσε σε χαρακτηρισμούς και καταγγελίες εις βάρος του, στα οποία προέβη ο Π. Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου, στις 10 Απριλίου 2012, πέντε ημέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για αδειοδότηση επένδυσης μονάδας βιοαερίου στην περιοχή Μπέρμπερη Αρκαδίας.


NEWSLETTER