Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 16:50

Μεταφορά μαθητών: Αποποιείται της ευθύνης για τις πληρωμές η Αλειφέρη 

Γράφτηκε από τον

 

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη επιβεβαίωσε το χθεσινό μας σχόλιο, μετά από διαμαρτυρία επαγγελματιών μεταφορών ότι δεν έχουν πληρωθεί για τη μεταφορά μαθητών για τη φετινή χρονιά, από Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2016.

Ωστόσο, η κ. Αλειφέρη ξεκαθάρισε πως δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, παρατηρώντας ότι «δεν ισχύει το ότι μπορούσαν να ελεγχθούν οι καταστάσεις για τις δαπάνες και οι υπηρεσίες μας και δεν τις έστειλαν».

Παρατήρησε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση έχει παίξει το γεγονός πως η ΥΔΕ (η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου) που ελέγχει κι εγκρίνει τις καταστάσεις πληρωμών, έχει πλέον περιφερειακό χαρακτήρα, με έδρα στην Τρίπολη.

Η αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι μόλις 5 ιδιοκτήτες ταξί του νομού κατέθεσαν καταστάσεις πληρωμής μέσα στο 2016, από 27 έως 29 Δεκεμβρίου, οι οποίες, όμως, επιστράφηκαν ανέλεγκτες από την ΥΔΕ (την προηγούμενη, σε επίπεδο νομού που είχε αρμοδιότητα μέχρι 31/12/2016), γιατί δεν προλάβαινε να τις ελέγξει.

Η κ. Αλειφέρη εξήγησε ότι δεν έχουν στείλει ακόμα τέτοιες δαπάνες (για τη μεταφορά μαθητών) στην περιφερειακή ΥΔΕ, γιατί βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και μόλις χθες έστειλε ενημερωτικό έγγραφο στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποστέλλονται οι δαπάνες για έλεγχο και πληρωμή.

Ολοκληρώνοντας, η αντιπεριφερειάρχης παρατήρησε ότι μέχρι τώρα η περιφερειακή ΥΔΕ που έχει και λίγους υπαλλήλους, έχει εκκαθαρίσει μόνο τη μισθοδοσία κι επιδόματα. Και πληροφόρησε ότι οι πρώτες δαπάνες που θα στείλουν στην ΥΔΕ, για έλεγχο κι εκκαθάριση, θα είναι της μεταφοράς μαθητών και της δακοκτονίας.

Γ.Σ.