Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 17:59

Συνεργασία Πελοποννήσου - Κεντρικής Μακεδονίας για τον σχολικό τουρισμό 

Γράφτηκε από την
Συνεργασία Πελοποννήσου - Κεντρικής Μακεδονίας για τον σχολικό τουρισμό 

 

Την προώθηση από κοινού του σχολικού τουρισμού αποφάσισαν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας σε συνάντηση που έγινε στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Θάνος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης». Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για συγκεκριμένες δράσεις στοχεύοντας από κοινού να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό μεταξύ των δύο Περιφερειών, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα, όπως ο σχολικός τουρισμός και οι κοινές πολιτιστικές - θρησκευτικές διαδρομές καθώς και κοινή προβολή στο εξωτερικό.  

Στο πλαίσιο μάλιστα της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη έγινε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo δρ. Κυριάκο Ποζρικίδη και συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εκθεσιακού Οργανισμού, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για τη δυνατότητα διοργάνωσης δράσεων προβολής πελοποννησιακών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και ευρύτερα της προσέλκυσης εκθεσιακών γεγονότων στην Πελοπόννησο. Επίσης συζητήθηκε επιμέρους συνεργασία και λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που έχει σταλεί εκ μέρους της ΔΕΘ-Helexpo και αφορά μια συνολική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου συμμετείχαν και σε χωριστή συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» Αντώνη Γυφτόπουλο και μέλη της διοίκησης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου των ιδιόκτητων γραφείων του συλλόγου σε κεντρικό σημείο στην Πλατεία Αριστοτέλους και η μετατροπή τους σε χώρο συναντήσεων των επαγγελματιών της Πελοποννήσου καθώς και σε χώρο προβολής των πελοποννησιακών προϊόντων και του προορισμού. 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», όπου τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο διακεκριμένος ιατροδικαστής με καταγωγή από τη Μεσσηνία Δημήτρης Ψαρούλης. 


NEWSLETTER