Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 18:14

Μειοψηφίες καταγγέλλουν Τατούλη για αντιδημοκρατική συμπεριφορά 

Γράφτηκε από την

 

Για αντιδημοκρατικές πρακτικές και για εφαρμογή της δημοκρατίας κατά το δοκούν, καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με κοινή τους ανακοίνωση, οι παρατάξεις της μειοψηφίας "Πελοπόννησος Πρώτα" (Πατσαρίνου), "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" (Αλευρά) και "Πελοπόννησος Οικολογική" (Λυμπεροπούλου).

Την αφορμή για την καταγγελία έδωσε η σύγκληση του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, για τους δασικούς χάρτες και τον δάκο.

Παρατηρούν ότι ο περιφερειάρχης «ενημέρωσε τους περιφερειακούς συμβούλους την ίδια μέρα… προφανώς για να συζητήσει μόνος του, αφού μάλλον δεν άντεχε την κριτική μας». Επικρίνουν τον κ. Τατούλη ότι ενώ αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα των δασικών χαρτών στο επόμενο τακτικό Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν το συμπεριέλαβε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης (τη Δευτέρα 20 του μήνα) και συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο. Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ενώ οι χάρτες της Μεσσηνίας αναρτήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου, «ο κύριος περιφερειάρχης θεώρησε το θέμα ως έκτακτο και σοβαρό σχεδόν ένα μήνα μετά».

Οι τρεις παρατάξεις ρωτούν «τι άραγε ήθελε να προλάβει ο κύριος Τατούλης; Μήπως τις εξαγγελίες για νομοθετικές ρυθμίσεις όσον αφορά τους δασικούς χάρτες;». Εκφράζοντας ικανοποίηση για την κυβερνητική δέσμευση, εκτιμούν ότι «δυστυχώς όμως για αυτόν δεν πρόλαβε και έμεινε "εκτεθειμένος", γιατί την Παρασκευή 17/2 η διυπουργική σύσκεψη μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της γεωργικής εκμετάλλευσης εκτάσεων που είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ και αλληλοεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες». 

Για το θέμα της δακοκτονίας αναγνωρίζουν πως «είναι βεβαίως σημαντικό, θα μπορούσε όμως να συζητηθεί σήμερα προ ημερήσιας διάταξης θέμα, με τη δέουσα σοβαρότητα και σωστή προετοιμασία με τεκμηριωμένες προτάσεις». Κι εξηγούν ότι «για όλους αυτούς του λόγους και οι 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απείχαμε από την "κατεπείγουσα" συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου». 

Κλείνοντας, οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας παρατηρούν πως δεν τις εκπλήσσουν οι πολιτικές που εφαρμόζει ο κύριος περιφερειάρχης,«διότι είναι οι ίδιες πρακτικές που εφάρμοσε η παράταξη που εκφράζει και που βούλιαξαν την χώρα μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης».