Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 14:31

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Απολογισμός έργου του Αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης και νέα επιμορφωτικά προγράμματα

Γράφτηκε από την


Κατά το τελευταίο εξάμηνο το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης υλοποίησε προγράμματα επιμόρφωσης για όλες τις δημόσιες υπηρεσίας και φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2011
Υλοποιήθηκαν συνολικά 60 επιμορφωτικά προγράμματα στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά
Επιμορφώθηκαν 1714 υπάλληλοι σε 1493 ώρες επιμόρφωσης
Υλοποιήθηκαν 13 ημερίδες σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» όπου συμμετείχαν 691 υπάλληλοι σε Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Κεφαλονιά.
Αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν τα προγράμματα που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, τη διοικητική μεταρρύθμιση και αποκέντρωση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, καθώς επίσης και οι ημερίδες που σχετίζονταν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».
Για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 39 επιμορφωτικά προγράμματα: 25 για την Πάτρα, 5 για την Τρίπολη, 3 για την Καλαμάτα, 1 για το Ναύπλιο και 5 για την Κέρκυρα.
Εκτός από τις προαναφερθείσες θεματικές, τα επιμορφωτικά προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υγεία, την κοινωνική πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη. Ο προγραμματισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση