Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 21:26

“Οχι ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη” λέει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Γράφτηκε από την

 

Την αντίδρασή της στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων) στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εκφράζει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου (οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Ενότητας). 

Αναφέρει ότι «η περιοχή της Μεγαλόπολης είναι ήδη μια επιβαρυμένη περιοχή με σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η κατασκευή ΧΥΤΕΑ θα είναι ό,τι χειρότερο. Θα επιδράσει αρνητικά στη δημόσια υγεία, στο φυσικό, αλλά και στο πολιτιστικό περιβάλλον». Καταγγέλλει «την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων στη Μεγαλόπολη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της ΔΕΗ και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής». Καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «ο οποίος αντί να εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης συμφώνησε με αυτή την καταστροφική επιλογή με έγγραφό του μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας». 

 

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου καλεί την κυβέρνηση «να στηρίξει τη ΔΕΗ και την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης, σε αντίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί και οδηγούν στη διάλυση και το ξεπούλημά της. Να αποδώσει τις παραχωρημένες εκτάσεις στο Λεκανοπέδιο (45.000 στρέμματα) μετά την εκμετάλλευσή τους από τη ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία, για να αξιοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς». Ζητεί από την περιφερειακή αρχή «να φέρει άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο» και καλεί κάθε περιφερειακό σύμβουλο «να πάρει αρνητική θέση στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα για τη Μεγαλόπολη και όλη την Πελοπόννησο».