Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 17:12

Ο Τατούλης σε Πετρίνα και Γύθειο

Γράφτηκε από την

Περιοδεία στην Λακωνία πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου συνοδευόμενος από την Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού. 
Πρώτη στάση στην περιοδεία ο αγροτικός Συνεταιρισμός στην Πετρίνα όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρος και τους παρευρισκόμενους.
Η συνομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τους παράγοντες τους συνεταιρισμού, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και μάλιστα ο κ. Τατούλης τους συνεχάρη για τη σκληρή δουλειά τους, η οποία όπως επεσήμανε είναι από τις πιο σημαντικές για τον τόπο: «Οι δύσκολες ώρες που περνάνε οι αγρότες πρέπει να λάβουν ένα τέλος άμεσα», τόνισε, «και εμείς πιστεύουμε στις προοπτικές ανάπτυξης της Αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου. Είναι δεδομένο ότι θα την υποστηρίξουμε με την εισαγωγή νέων αντιλήψεων και νέων πολιτικών που θα βασίζονται σε τέσσερεις άξονες: 1. στην κατασκευή αγροτικών υποδομών ύψους τουλάχιστον 250εκ. Ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, 2. στην κατασκευή ενός Περιφερειακού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την άσκηση της Περιφερειακής πολιτικής αλλά κυρίως για την προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων, 3. στη συγκρότηση ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου για την Αγροτική Ανάπτυξη με κεντρικούς πυρήνες τη βιολογική γεωργία, τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π), τα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων, τα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης, τις ομάδες παραγωγών και τις επιχειρηματικές συμπράξεις, τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων, 4. στη δημιουργία μηχανισμού εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στους αγρότες».
Στην συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Τατούλης περιηγήθηκε στην πόλη του Γυθείου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε στους συνομιλητές του: «Κύριο μέλημά μου και προσωπικό μου στοίχημα είναι η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητες, και τα πραγματικά προβλήματα της περιφέρειάς μας. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα υπηρετεί πάνω από όλα τις πραγματικές ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Έναν άρτιο σχεδιασμό που θα στηρίζεται σε ειδικές αναπτυξιακές μελέτες. Για αυτό θα χρειαστούμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας, του κάθε πολίτη ξεχωριστά, έτσι ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε τις δυνατότητες της Πελοποννήσου και να την κάνουμε μια εξωστρεφή ευρωπαϊκή περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας που θα αποτελέσει υπόδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Στο Επιμελητήριο Γυθείου άνοιξε συζήτηση με τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα για τα Σκουπίδια του Γυθείου. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ήδη ομάδα του συνδυασμού έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια αποτελούν ολόκληρη οικονομία και από τη σωστή διαχείρισή τους προκύπτουν και οικονομικά οφέλη να οποία μπορούν να καρπωθεί ο τόπος. Είναι αναγκαίο να ληφθούν αποφάσεις με τεχνικούς και όχι με πολιτικούς όρους. Εμείς επιλέγουμε να επικεντρωθούμε στην επιλογή σύγχρονων μεθόδων οικολογικού προσανατολισμού, σε συμφωνία με ευρωπαϊκά πρότυπα. Να προχωρήσουμε στην άμεση αποκατάσταση των χωματερών, αξιοποιώντας τους πόρους τους ΕΣΠΑ υποστηρίζοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της ανακύκλωσης και του διαχωρισμού των υλικών, ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τον όγκο των στερεών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή».
Ο Πέτρος Τατούλης σε ομιλία που ακολούθησε στο Γύθειο υπογράμμισε ότι "το σχέδιο δράσης μας περιγράφει υποδομές και πολιτικές που έχουν κοστολογηθεί στο ποσό του 1,5 δις ευρώ, οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε ορίζοντα δεκαετίας.
Βασικός μας στόχος, συνέχισε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών, είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση έργων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, τους λεγόμενους ΧΥΤΑ και συνάμα έργων επεξεργασίας των αποβλήτων.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο του συνδυασμού για τα λιμάνια του Γυθείου, και της Σπάρτης ανέφερε ότι είναι ανάμεσα στα τρία λιμάνια της Πελοποννήσου, που πρέπει να εκσυγχρονισθούν σε πρώτη φάση, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής για τις μαρίνες της Πελοποννήσου. Τόσο αυτό το έργο, όσο και η κατασκευή του κρίσιμου οδικού άξονα Γύθειο - Σπάρτη θα δημιουργήσουν νέα αναπτυξιακή προοπτική τόσο για τις μεταφορές όσο και για τον τουρισμό υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.
"Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να δοθεί λύση στο σημαντικό ζήτημα της συνέχισης των εργασιών στο Λύκειο του Γυθείου" σημείωσε ο κ. Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι μπορεί αυτό ως αρμοδιότητα να περνάει στους Δήμους, αλλά εμείς ως περιφέρεια θα εγγυηθούμε από τη δική μας πλευρά κάθε δυνατή ενίσχυση.