Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 17:07

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση "Tour Natur 2017"

Γράφτηκε από την

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε για 3η χρονιά στην Εκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2017”, που έγινε από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης των Περιφερειών, με αφορμή την έκθεση, και αποχαιρετιστήρια ομιλία του πρόξενου Γρηγόρη Δελαβέκουρα, λόγω της λήξης της θητείας του και της μετάθεσής του σε άλλη χώρα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συνολικής επιφάνειας 30 τ.μ., φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Σπάρτης, Μεσσήνης και Νότιας Κυνουρίας μέσω του οποίου προβλήθηκε το Climb In Leonidio που θα υλοποιήσει και φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης. Επίσης, η εταιρεία "Μαίναλον" Κοιν.Σ.Επ που και αυτή τη χρονιά παρουσίασε το πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν και μεμονωμένες πελοποννησιακές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση του αναρριχητικού πάρκου Λεωνιδίου σε κοινό και δημοσιογράφους, σε κεντρικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης, ενόψει και της διοργάνωσης το Νοέμβριο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης.