Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 09:14

Απουσίες από πλειοψηφία και μειοψηφίες: “Πόντιοι Πιλάτοι” για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Απουσίες από πλειοψηφία και μειοψηφίες: “Πόντιοι Πιλάτοι” για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

 

Με ισχνή πλειοψηφία, με ψήφους μόλις 18 υπέρ - 13 κατά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας - ΦοΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία, η παράταξη Τατούλη έχει 30 συμβούλους, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χρήστου Αντωνόπουλου από την Αργολίδα και βρέθηκαν μόλις 18 να παραστούν και να στηρίξουν το κορυφαίο, κατά τον περιφερειάρχη, έργο της περιφερειακής αρχής, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.  Και επιβεβαιώνει ότι η συνοχή της παράταξης Τατούλη έχει πληγωθεί και δοκιμάζεται σκληρά, σε μια περίοδο που ο περιφερειάρχης έχει χάσει τη στήριξη της Ν.Δ., του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον στήριξε και τον οδήγησε το 2014 στη δεύτερη εκλογική του νίκη.

Κατά της σύμβασης ψήφισαν όλες οι μειοψηφίες, ενώ ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Αναστάσιος Τζανής από την Αργολίδα διαχώρισε τη θέση του και δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό. Οταν στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης προσπάθησε να τον μεταπείσει, δήλωσε πως επιμένει στο λευκό και αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει.

Από τις μειοψηφίες στις 13 ψήφους δεν περιλαμβάνεται η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, της παράταξης των Οικολόγων, που δήλωσε πως καταψηφίζει, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή της πριν την ψηφοφορία. Από την παράταξη Πατσαρίνου (ΣΥΡΙΖΑ) υπήρχαν 2 απουσίες (η μία είναι μόνιμη) και από αυτήν του Αλευρά (φιλοΣΥΡΙΖΑ) μία απουσία.

Γ.Σ.


NEWSLETTER