Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 19:13

Στους Γαργαλιάνους ο Πετράκος και συνάντηση με Καραμπάτο

Γράφτηκε από την

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος τη Δευτέρα 1-11-2010 το βράδυ σε επίσκεψή του στους Γαργαλιάνους συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των Γαργαλιάνων και όλου του Νομού.
Κατά τη συνάντηση με τους αγρότες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε: «Χρειάζεται συνολικά μια άλλη πολιτική για τους αγρότες, και στη χώρα μας και στο Νομό μας. Ο συνδυασμός μας δεσμεύεται, απ’ όποια θέση βρεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να αγωνιστεί για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου στα Φιλιατρά, τη σωστή διαχείριση του Φιλιατρινού φράγματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών, ώστε να χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αγροτική οικονομία. Επίσης θα επιμείνουμε στην εξυγίανση των Συνεταιρισμών, ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών. Παράλληλα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την εξυγίανση της αγοράς και το χτύπημα των καρτέλ. Τέλος, για μια ακόμη φορά τόνισε ότι τη μεγάλη σημασία που έχει η συγκρότηση μιας εθνικής και τοπικής πολιτικής για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο».
Την Τρίτη 2-11-2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο και συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη της Πελοποννήσου με την ενίσχυση και στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα, διότι είναι λάθος η «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού. Σημαντική προϋπόθεση για την ισόρροπη ανάπτυξη, είναι η υλοποίηση των υποδομών και των δικτύων. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι: «Ο ρόλος του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο είναι σημαντικός και για τη μείωση του κόστους διακίνησης των εμπορευμάτων. Γι’ αυτό και ο συνδυασμός μας αγωνίζεται να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος και να γίνει γραμμή κανονικού πλάτους». Επίσης τόνισε την τεράστια σημασία που έχει ο αγωγός φυσικού αερίου να έρθει στην Καλαμάτα, καθώς και η θαλάσσια σύνδεση με τη Βόρεια Αφρική, στα πλαίσια της εξωστρέφειας της οικονομίας της περιοχής της Πελοποννήσου. Τέλος τόνισε ότι είναι ενδιαφέρουσα η ιδέα, η οποία πρέπει να συζητηθεί ολοκληρωμένα, για τη μεταστέγαση του Γεωπονική Πανεπιστημίου από την Αθήνα στην Πελοπόννησο.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού