Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 20:49

Ενθουσιασμός στο στρατόπεδο Τατούλη από τη συγκέντρωση στην Κόρινθο

Γράφτηκε από την

Τον δρόμο της νίκης έδειξε η μεγαλειώδης συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στις 2 Νοεμβρίου στην Κόρινθο. Ο κ. Τατούλης κατά την άφιξή του στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κορίνθου αποθεώθηκε από πλήθος κόσμου, που τον υποδέχθηκε σε κλίμα πανηγυρισμών αναδεικνύοντας το νικητή της επόμενης μέρας των εκλογών. «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής. Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα νίκης. Νίκης για την Πελοπόννησο», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την τελική αναμέτρηση, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» τόνισε ότι οι Πελοποννήσιοι θέλουν να αλλάξουν σελίδα και θα το πράξουν με τη ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό το μήνυμα νίκης και προοπτικής έστειλε ξεκάθαρα με την ομιλία του. 
Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια του λόγου του ανέπτυξε στους Κορίνθιους το σχέδιο δράσης και τους στόχους που έχει θέσει για την επιτυχημένη πορεία της περιφέρειας. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς που αφουγκράστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και θέτοντας τις παραμέτρους του σχεδίου, επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου και θα δοθούν μόνο με σκληρή προσπάθεια και σοβαρή αντιμετώπιση, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία με την εφαρμογή του Καλλικράτη όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά: «Η κρίση της χώρας είναι ταυτόχρονα και κρίση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο σε επίπεδο περιφερειακών δομών. Σήμερα είναι στο χέρι της Νέας Περιφέρειας να αποκτήσει τη δική της, ξεχωριστή ταυτότητα, τη δική της αξιόπιστη υπόσταση, τη δική της αυτόνομη αναπτυξιακή διαδρομή τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στη διεθνή σκηνή. Αυτή τη δυνατότητα μας εξασφαλίζει ο νέος θεσμός». Στο σημείο αυτό ο κ. Τατούλης υπογράμμισε: «Το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε είναι διπλό. Πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι οι αναταράξεις που πάντα φέρνει μαζί μια μεταρρύθμιση δεν θα φρενάρουν την αγορά. Και από την άλλη να αρπάξουμε τις ευκαιρίες οι οποίες δεν θα μας περιμένουν». 
Τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Κορίνθιους πολίτες να κάνουν μαζί το όραμα της Νέας Πελοποννήσου πράξη και υπογράμμισε «Το όνομα «Πελοπόννησος» μπορεί να αποκτήσει πια τη δική του φήμη. Μια φήμη που θα σηματοδοτεί ένα υγιές περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ένα ευέλικτο και σύγχρονο μικρό κράτος χωρίς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, έναν φιλικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, έναν τόπο που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά για τους πολίτες της».
Της ομιλίας του κ. Τατούλη προηγήθηκε η τοποθέτηση του υποψήφιου  Αντιπεριφερειάρχη  Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο  οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτές τις εκλογές θα στηρίξουμε στελέχη που μέσα από την προσωπική και πολιτική τους διαδρομή απέδειξαν το στέρεο της ηθικής τους αρματωσιάς, των αξιών και των αρχών τους. Πολιτικούς που διαθέτουν όραμα και έμπνευση, που μπορούν να αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Ένας τέτοιος υποψήφιος είναι ο Πέτρος Τατούλης, ηγέτης της Νέας Πελοποννήσου και αυριανός Περιφερειάρχης. Θέλω να είμαι παρών και πρωταγωνιστής στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Περιφέρειας, ισότιμης των Περιφερειών της Ευρώπης. 

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού