Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 20:59

Σε Κιάτο και Ναύπλιο ο Δ. Δράκος

Γράφτηκε από την
Σε Κιάτο και Ναύπλιο ο Δ. Δράκος

Με περιοδεία στο Νομό Κορινθίας και ομιλία του στο Κιάτο έκλεισε το πρόγραμμά του σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού Δυνατή Πελοπόννησος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, ενώ το μεσημέρι, επισκέφθηκε την πόλη του Ναυπλίου, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού.
Οι Δ. Δράκος, Βασ. Σωτηρόπουλος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, επισκέφθηκαν πολλά καταστήματα της πόλης και συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και γενικότερα η επιχειρηματικότητα στην παρούσα φάση της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ενώ κεντρικό θέμα ήταν και οι δυνατότητες και οι προοπτικές για περαιτέρω τόνωση και ανάπτυξη του τουρισμού.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση: «Το Ναύπλιο έχει ιστορική αξία και σημασία, ως πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας, ενώ το παραδοσιακό χρώμα και ο χαρακτήρας της πόλης, όπως και η ζωντάνια και η φιλοξενία των κατοίκων της, το έχουν καθιερώσει ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τόσο για τους επισκέπτες που έρχονται αυθημερόν, ή για ολιγοήμερη παραμονή, όσο και για τους επισκέπτες, οι οποίοι, με ορμητήριο την πόλη, αφιερώνουν ένα μεγαλύτερο διάστημα για να εξερευνήσουν την ομορφιά της φύσης και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της ευρύτερης περιοχή και του συνόλου του νομού Αργολίδας. Ως νέα αιρετή διοίκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουμε ως στόχο και προτεραιότητα την προβολή του Ναυπλίου, όπως και των άλλων πραγματικά εξαίρετων προορισμών της Πελοποννήσου, σε στοχευμένες χώρες της Ευρώπης και του εξωτερικού γενικά και αυτό, μέσα από ένα σύγχρονο σχέδιο, οργανωμένης προβολής και έξυπνης διαφήμισης. Θεωρούμε όχι απλά εφικτή, αλλά βέβαιη την αποτελεσματική διείσδυσή μας στα “πακέτα προτάσεων” για δημοφιλείς προορισμούς, διότι λίγα μονάχα μέρη, συνδυάζουν με τόσο ιδανικό τρόπο, φυσική ομορφιά, Ιστορία, πολιτισμό και παράδοση. Η τουριστική μας ανάπτυξη, με βάση τη φύση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, αλλά και την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και της επιχειρηματικότητας, θα αποτελέσει την ατμομηχανή που θα τραβήξει μπροστά ολόκληρη την Οικονομία της Περιφέρειάς μας».
Οι Δ. Δράκος και Βασ. Σωτηρόπουλος συζήτησαν ακόμη με έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων της πόλης πάνω σε διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι απόψεις και οι επισημάνσεις που αντάλλαξαν αναφορικά με την ανάπτυξη σε έργα υποδομής στην Αργολίδα, τη βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου, καθώς και του θέματος του Ανάβαλου.
Ενδιάμεσα, ο Δ. Δράκος παραχώρησε συνεντεύξεις σε διάφορους εθνικούς και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίες φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού www.ddrakos.gr

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER